HOSPITAL PRODUCTIONS SHOWCASE NORWAY: GODFLESH + PRURIENT

[Bilde]

Hospital Productions ble startet av Dominick Fernow i 1997 parallelt som han startet Prurient, hans solo støyprosjekt. Fra 2006 til 2011 manifesterte plateselskapet også som platebutikk i East Village, New York, der eneste inngangen var ned en stige til et lite kjellerlokale. Herfra ble Hospital Productions drevet på rein viljestyrke, DIY-kultur og musikknerderi og etablerte seg fort til å bli et kraftsentrum for verdens støymusikkmiljø.

Med over 600 utgivelser på samvittigheten som favner et bredt spekter av ny, banebrytende musikk har Hospital Productions etter 20 år satt seg som en av de mest spennende plateselskapene i verden. Derfor var det bare rett og rimelig at BLÅ – en annen 20-års jubilant – slo seg sammen med Hospital Productions for å invitere til to dager med fire sjangerdefinerende artister:

Med en perfekt tilspisset blanding av punk, grindcore og elektronisk strøssel er det ikke løgn å si at GODFLESH har vært en definerende maktfaktor innenfor scenen. Esoteriske metalliske atmosfærer, eksistensielle tekster blandet med knusende, mekaniske og tidvis dansbare rytmer gjør GODFLESH tidløse, og med fare for å nok en gang vanne ut begrepet, legendariske.

Men GODFLESH lever ikke på gammel storhet. I nåtid har de begått noen helt vilt bra album som ikke står tilbake for noe eller noen. For med 2017s ‘Post Self’ album tronet de nok en gang på toppen av flere årsbeste lister. Dette blir GODFLESH sin aller første konsert i Oslo.

PRURIENT er som nevnt Dominick Fernows hjerteband forutenom Hospital Productions. I 20 år har han utfordret ører sinn med sitt harde og brutale uttrykk som balanserer mellom Black Metal, Industrial, Tekno og støy. Prurient er nå aktuell med en ny mastodont av et album, 7LP (!) boksen titulert ‘Rainbow Mirror’.

Old Tower er det ferskeste prosjektet på plakaten. Denne nederlandske duoen dukket tilsynelatende opp fra intet i 2015 og har gjort seg bemerket med sin såkalte «dungeon synth», som høres ut som norske Black Metal-musikeres eksperimentering med synth på 90-tallet. Det er dystopisk og mørkt, men samtidig blendende vakkert. Bandet gjorde furore på Roadburnfestivalen i fjor og vi ser ingen grunn til at de ikke skal gjøre det samme på BLÅ.

JK FLESH er soloprosjektet til Justin K. Broadrick fra GODFLESH. Som soloartist spiller Broderick nådeløs mørk og industriell tekno og har gjort seg bemerket både i støy og klubbmiljøene over hele verden. Selv om det er ganske så annerledes enn moderskipet så kan man fremdeles høre paralleller mellom GODFLESH og JK FLESH, nådeløsheten kjenner ingen grenser.

Som limet for det hele har vi gleden av å gi dere et dj-set med BECKA DIAMOND som omtaler seg selv som sjefssykepleier hos Hospital Productions. Hun er beryktet for å rafinere uttrykket til Hospital i Dj-settene, noe som har brakt denne eklektiske potpurrien til legendariske klubber som Berghain, Nothing Changes og Fabric London. Nå står nok en legendarisk klubb for tur.

Legg til ekstern kalender…