Boklansering: En hyllest til sauen

Jeg har skrevet bok! Jeg tror den er fet. Jeg syns det iallefall. Kom og ta en øl og lær litt om sau!
[Bilde]

Dette skriver forlaget:
Se for deg et gjengrodd Norge. Der hytta på fjellet ikke har utsikt lenger, fordi bjørkekrattene har vokst seg opp til takmønet. Et Norge der sauefjøsene like gjerne kan ligge i Polen, fordi dyrene ikke går ute, og fôret uansett importeres. Et Norge der det ikke lenger går an å få tak i strikkegarn av norsk ull og der fenalåret kommer fra Namibia. Et Norge der sauekjøttet er så billig at vi gir det til hundene våre – ikke til gjestene på julaften.

Er det et realistisk scenario?

I En hyllest til sauen forteller biolog Anna Blix den norske sauens fascinerende historie. Gjennom 5000 år har den vært en hjørnestein i bygde-Norge. I dag er den del av et marginalisert norsk jordbruk. Hva har vi mistet på veien? spør Blix. Og ikke minst: Kan dette lille dyret bli redningen vår i en framtid med klimaendringer og befolkningsvekst?

Denne boka er for deg som er interessert i landbruk, men kanskje ikke vet hva en fôrenhet er. For deg som er opptatt av bærekraft, for deg som strikker, for deg som spiser mat. Og for deg som liker ulv – eller hater den.

Legg til ekstern kalender…