Omstart! En ny kulturmelding.

Hva ønsker det flerkulturelle feltet å se i den nye kulturmeldingen som skrives i år? Og hvem skal kulturen være til for i fremtiden? Dette er tema for TrAPs årlige dialogmøte om kulturpolitikk.

Kunst og kultur kan bringe oss nærmere hverandre, men det kan også skape skiller. På et ubevisst nivå sitter mange med en følelse av at kulturtilbudet “ikke er for meg”. Det er et demokratisk problem når kulturen bidrar til å forsterke avstanden mange har til en elite, til det norske, eller en kombinasjon av de to. Hva kan en kulturmelding gjøre for å korte ned denne avstanden? Og hva skal til for at nye og historiske minoritetsgrupper blir en naturlig del av det norske kulturlivet? Vi spør samiske og minoritetsnorske kunstnere og kulturledere.

Program
13.00 Presentasjon av TrAPs kulturmelding ved Hilde Maisey.
Hvilke tiltak trenger vi? Vi spør poet og skribent Sumaya Jirde Ali, filmprodusent Khalid Maimouni, teaterkunstner Pia Maria Roll og poet og billedkunstner Synnøve Persen.

14:20 Foredrag ved Tonya Nelson, Head of Museums and Collections, UCL Museums, London.
Hvilken kunnskapsutvikling trenger vi for å skape et kulturliv for fremtiden? Vi henter erfaringer fra Storbritannia, og ser på hvordan vi kan bruke dem i en norsk kontekst.

15:40 Dara Goldar fra initiativet Unge Holmlianere utfordrer statssekretær i Kulturdepartementet Frida Blomgren.

Konferansier: Namra Saleem

Møtet er gratis. Meld deg på her: goo.gl/forms/hRPfLUS1v4hzsHv92

Attangør: Transnational Arts Production (TrAP)
www.trap.no

Legg til ekstern kalender…