Maksimal slippfest // Ingensteds // 23.mars


Maksimal slipper endelig ny plate og denne gang med dansbare rytmer fra Oslo-favoritten Erik Skantze!

Erik pakker synthene og kommer ned fra Trondheim for å lage fest med de lokale bautaene Helene Rickhard, Admir Korjenic og Are Foss.


PROGRAM

LIVE
ERIK SKANTZE

DJs
HELENE RICKHARD
ADMIR KORJENIC
ARE FOSS

NB! VINYLPLATEN VIL VÆRE TIL SALGS
100,- / BETALING VIA VIPPS


ERIK SKANTZE (NO – Maksimal/Full Pupp)

Erik Skantze har gjennom solide utgivelser på Oslo-labelet ‘Full Pupp’ skapt seg et kjent navn som produsent. Debut-låta Stargaze ble gitt ut på Prins Thomas sitt label ‘Full Pupp’ til stormende jubel og han har siden laget en mengde remixer for blant annet Atella og Skatebård. Det siste året har han høstet mye ros og skryt for utgivelsen ‘Nakenbad’ via det britiske labelet ‘Paper Recordings’, og nå slipper Skantze endelig EPen ”Danserytme" på Maksimal.

Med et kosmisk lydbilde og en solid porsjon humor, tryller Skantze frem nydelige, catchy melodier og deilige, suggerende rytmer. Det er en beskjeden lekenhet i alt Skantze foretar seg på de fire sporene, som til tider kan minne om norske helter som Todd Terje og Bjørn Torske eller vår nederlandske venn Young Marco. Danserytme er uansett nok et solid tilskudd til den norske space discoen.

https://soundcloud.com/erikskantze


HELENE RICKHARD (NO – Cosmic Oslo)

Helene vokste opp i et hjem med klassiske musikktradisjoner. Det tok likevel ikke lang tid før hun speidet etter andre lyder og sjangre. Kraftwerk var en stor kilde til inspirasjon sammen med John Kongos’ Uncle Travelling Mac’s Theme samt en mengde soundtracks og demoer som hun oppdaget på Commodore64-maskinen til sitt søskenbarn.

Årene har gått og Helene har utvidet horisonten med et hav av kosmiske perler. Fra kraut, italo, ambient og space musikk til crossover pop fra India, DIY musikk fra Midtøsten og kornete, sør-europeiske skatter. Alt henger på en snor i Helenes musikalske univers, låtene er både umiddelbare og detaljrike. Musikalsk interessante såvel som hypnotiske.

Helene Rickhard er å finne på torsdager på Bortenfor og driver også Cosmic Oslo kveldene på Revolver med Bendik Høibraaten og Rune Lindbæk.

https://soundcloud.com/helene-r


ADMIR KORJENIC (NO – Maksimal)

Admir stiftet plateselskapet Maksimal og har i et tiår vært en del av den elektroniske musikkscenen i Norge. Som DJ står han for en variert blanding av elektronisk musikk og lyder fra en rekke musikktradisjoner. I settene kan man høre alt fra ambient musikk, wave og droner til proto-house, space disco og krautrock. Fellesnevneren er ofte raske rytmer, spennende lyder og uimotståelige synther.

I april i år ga han ut sin første EP – «Taiga». Platen er inspirert av Herzogs dokumentar «Happy People». Det er neppe noen tilfeldighet at den låter som et klubb-soundtrack til det hardføre livet i Sibir – store lydlandskap, feltopptak fra naturen, skitne trommemaskiner, kalde synther og dyp bass.

https://soundcloud.com/admirkorjenic


ARE FOSS (NO – FULL PUPP)

Are har vært utøvende musiker i forskjellige blues, prog, rock, indie ,støy, folk og elektronika sammenhenger siden 90 tallet. For tiden samarbeider han med Tarjei Nygård med hans siste ep som snart er ute over havet et sted. Are dj´er også mye i Oslo og omegn. Settene til Are er ofte flettet sammen av mange sjangre, der limet kan være mye annet enn tempoet.


OM MAKSIMAL

Maksimal har gitt ut elektronisk musikk fra Norge siden 2013 med plater av etablerte musikere som Telephones, Bjørn Torske og Tarjei Nygård samt nye talenter som Pandreas, Rudi Valdersnes, Lysgaard og Martin Andal.

soundcloud.com/maksimallyd
maksimal.bandcamp.com

Legg til ekstern kalender…