Trollkrem import. Performanceturnè langs Grønlandsleiret

Identitetspolitikk er et minefelt, og kunstnerduoen Trollkrem mener Oslos Grønlandsområde er et levende eksempel der mennesker fra ulike kulturer og samfunnslag møtes i en helt særegen sameksistens. Med prosjektet TROLLKREM IMPORT trår de uredd ut i minefeltet, og tar publikum med på et utradisjonelt møte med bydelen. Gjennom fem sjangeroverskridende forestillinger spredd ut over en lengre periode, lar de oss oppleve Grønlands mangfoldige møteplasser med nye øyne.

Tidsrom: 14. mars – 3. oktober 2018.
Sted: Forskjellige steder langs Grønlandsleiret.

14. mars. Første sted ut er Grønlands Basar. Her får du treffe kunstnere med forskjellige innfallsvinkler og kulturell bakgrunn som omdanner rommet midt i Grønland Basar til en vital og myldrende scene for ulike kunstneriske uttrykk. Kunstnere: Stine Omar & Ihra Lill, Stina Kajaso, Amir Asgharnejad and HAiK w/Mirejam Shala.

11. april: I annen etasje på Ivars Kro kan du oppleve et unikt talkshow der kjønnsoverskridende kunstnere underholder både førstegangsbesøkende og stamgjester. Trollkrems Tor Erik Bøe er kveldens vert. Bidragsytere: Seth Bogart, Dynasty Handbag, Vaginal Davis.

23. mai: Grønlands Park – Botsparken rommer lekeplass, fengselsmurer og solbadere. Her opptrer kunstnere som bruker stemme, kropp og bevegelser som politisk uttrykksform. Bidragsytere: Marie Askeland, Lex Brown, Ánde Somby.

30. juni: Oslo Pride-paraden starter på Grønland og feirer et sammensatt skeivt miljø med dans, musikk og fest. I en tid der høyreekstreme grupper mobiliserer mot det som utfordrer det tradisjonelt heteronormative, bruker kunstnerne paradeflåten som plattform til å markere motstand gjennom en estetikk som undergraver disse gruppenes bruk av vikingreferanser.

3. oktober: Med den femte og siste forestillingen inntar Trollkrem Cafeteatret, der performanceturneen kulminerer i en høsttakkefest.

Trollkrem er en Oslo-basert kunstnerduo bestående av Jennie Hagevik Bringaker (f. 1978) og Tor-Erik Bøe (f. 1984). De står for noe av det mest spennende som har skjedd på den norske performance-scenen de siste årene. Med en internasjonal og sjangeroverskridende tilnærming skaper de nye sosiale rom hvor billedkunst, musikk, dans, design og fest forenes i en unik ekshibisjonistisk form.

Legg til ekstern kalender…