FEMININE TRIPPER EXHIBITION

VERNISSAGE og FESTIVALLANSERING, MANDAG 19. MARS kl 19:00
Til vernissagen kommer blant annet den spennende poeten Ingvild Lothe, som har gitt ut diktsamlingen "Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt. Hun vil lese sine egne dikt.
Det vil også bli en performance.

Lett servering.

Utstillingen vil være åpen hver dag under festivalen:
Tirsdag, 20. mars – fredag 23. mars kl 12:00 – 18:00
Lørdag 24. mars – søndag 25. mars: kl 11:00 – 17:00

KUNSTNERNE SOM STILLER UT:
Aisha Jemila (QUATAR) billedkunst
Hanne Riverud (NO) kunstfilm
Vibeke Hermo (NO) skulptur
Tiphanie Chetara (D,FRA,) billedkunst.
Dorothee Zombronner (D) billedkunst
Erika Stöckel (SE) skulptur
Klara Pousette (SE) visuell kunst
Mireia Muñoz (SPA) billedkunst
Hedda Amundsen (NO) visuell kunst

FEMININE TRIPPER EXHIBITION er en del av den tverrkunstneriske minifestivalen Feninine Tripper. Gjennom en Open call har vi valgt ut et knippe originale og spennende kunstnere fra ulike land og fra ulike felt som ønsker å gi sin stemme til tematikken: femininitet, feminisme og kjønnsidentitet.

Mer om temaet for festivalen:

“The strength to be found in fragility, the softness lurking in solidity. Two opposing forces, seemingly opposite, but where one entails the other. What gender dream are we currently dreaming? "

Den tiden vi lever i er preget av en en dypere kvinne- og mannskamp som handler om å være seg selv, både med vår femininitet og vår maskulinitet. Metoo-kampanjen har vært med på å belyse dette. Vi trenger mer rom for det feminine i det offentlige rom, ikke bare mer kvinnerepresentasjon. Vi inviterer til kunstnerisk festival for å utforske hvordan kunstnere og kunstnerisk utforskning kan bidra inn i denne offentlige samtalen.
Feminine Tripper er minifestivalen som utforsker femininitet og kjønnsidentitet. Spennende norske og utenlandske kunstnere har blitt håndplukket for å reflektere rundt tematikken innenfor ulike kunstformer.

Kvinnelige kunstnere og kunstnere som tar for seg femininitet og har et innenfra-og-ut perspektiver blir i mange sammenhenger oversett og undervurdert i konkurranse med mannlige kunstnere og mer konseptuelle/intellektuelle utenfra-og- inn perspektiver. Vår ambisjon er skape et fritt og kreativt rom som inviterer nye, interessante stemmer inn i samtalen. Dette håper vi vil påvirke den offentlige debatten og skape en møteplass for spennende kunstnere og et interessert publikum.

ANDRE AKTIVITETER PÅ FESTIVALEN:

WORKSHOP I DANS/FYSISK TEATER “Embodying the Spirit”
Workshop med butoh-danser/koreograf Joan Laage (US) fra 21. – 23. Mars 2018.
(Det er fremdeles noen ledige plasser) www.facebook.com/events/181…

FESTIVALENS HOVEDPROGRAM: Lørdag 24. mars inviterer vi til en tverrkunstnerisk forestilling på Caféteateret i Oslo. Da kommer norske og internasjonale dansekunstnere, filmskapere, skuespillere og performancekunstnere sammen for å skape en unik og særegen festkveld med et felles tema: femininitet. Vi lover publikum et variert og bredt, inspirerende og provoserende hovedprogram for Feminine Tripper 2018.For mer informasjon: www.facebook.com/events/233…

Festivalen er støttet av:
Nordic Black Theatre
Galleri MAP
KRØNSJ treningssenter

Bidragsytere av vår crowdfundingkampanje: bidra.no/prosjekt/feminine-…

Festivalen er organisert i samarbeid med Oslo Butoh-laboratorium og Nordic Black Theatre.

Arrangører: Margrete Slettebø & Kristiane Nerdrum Bøgwald

Festival-design: Azul Fiho de Luiz
Kurator: Kristin Nango
Gallerihjelper: Vibeke Hermo

For henvendelser og spørsmål, ta kontakt med oss på mail femininetripper@gmail.com Velkommen!

Legg til ekstern kalender…