Kornstad Trio, Wolfgang Plagge, Ditte Marie Bræin og Grex Vocalis

Det blir et fargesprakende program med musikk av ulike sjangere som veves sammen under Munchs sol når Grex Vocalis møter noen av landets mest kritikerroste jazzmusikere; Håkon Kornstad og hans ensemble Kornstad Trio med Frode Haltli på akkordeon, Mats Eilertsen på kontrabass og Håkon Kornstad på saxofon, fløyter og vokal. Wolfgang Plagge, en av landets mest kjente klassiske pianister, er på podiet når koret fremfører Brahms “Drei Quartette” opus 31 for kor og klaver, og sopranen Ditte Marie Bræin er solist på “Only in Sleep” av den latviske komponisten Eriks Ešenvalds.

Det blir musikk av Geirr Tveitt/Håkon Berge, Andrew Smith, Håkon Kornstad, Cyrillus Kreek, Eriks Ešenvalds, Pietro Mascagni, Giacomo Puccini og Johannes Brahms.

Kornstad Trio vil ha en egen avdeling under konserten. Saksofonisten Håkon Kornstad spiller sammen med to av de fineste og mest allsidige improvisasjonsmusikerne på den europeiske musikkscenen i dag: Frode Haltli og Mats Eilertsen. Repertoaret består av klassiske sanger og opera arier tilført improvisasjon og sterkt samspill. Imidlertid har denne trioen en åpenhet og nærvær som gjør at det skiller seg ut fra resten av Kornstads prosjekter. Musikken er i konstant bevegelse, og hver konsert er full av frihet, varme om improvisasjon. Ingen konsert blir lik.

Håkon Kornstad har ved siden av sin jazzkarriere utdannet seg til operasanger og har vært på rollelisten til Den Norske Opera. I 2017/18 har han samarbeidet med KORK, og skal samarbeide med WDR Orchestra i Köln, Oslofilharmonien (kammerserien) og Ensemble Allegria. Siden vi først har med oss en eminent operasanger skal Håkon Kornstad ha en liten opera-avdeling på konserten der Grex Vocalis for anledningen utgjør operakoret.

Velkommen til et musikalsk møte i spennet mellom jazz, opera, samtid og høyromantikken. Kveldens dirigenter er Carl Høgset og Mick Aspen Melby. Vårens vakreste eventyr er i Aulaen i april – velkommen til vårkonserten “Til Foraaret” 8. april kl 19.30.

Legg til ekstern kalender…