Artist Talk: Nelly Ben Hayoun & Khalil Joreige

Denne kvelden tangerer to filmserier og prosjekter hverandre når Khalil Joreige møter Nelly Ben Hayoun til en samtale. Samtalen ledes av Hanan Benammar.

Etter samtalen vises International Space Orchestra. Joana Hadjithomas og Khalil Joreiges film The Lebanese Rocket Society går kl. 20.00 samme kveld.

Nelly Ben Hayoun er regissøren bak International Space Orchestra, som inngår i filmserien All Borders are Temporary, kuratert av TrAP. I denne filmen invaderer hun NASA og SETI i California, for å stable på beina et orkester av ansatte der, som skal oppføre hennes egen «space opera», med roller skrevet til de forskjellige øyeblikkene under Apollo 11s 1969-ferd mot månen. Kunstner og filmskaper Nelly Ben Hayoun og produksjonsselskapet NBH Studios kaller seg “skapere av storslagne opplevelser”. Hun er en prisbelønnet fransk designer og filmskaper – også kalt designverdens Willy Wonka.

Det libanesiske kunstnerpraet Joana Hadjithomas og Khalil Joreige er Oslo-aktuelle med utstillingen «Beirut, Beyrut, Beyrouth, Beyrout» på Oslo Kunstforening 15. mars til 29. april, i tillegg til at Cinemateket viser fem av deres filmer i april.

The Lebanese Rocket Society forteller historien om et rakett-prosjekt fra 60-tallet, utviklet ved et universitet i Beirut. Når de skal starte test-flyvninger blir forskerne uventet dratt inn i regional sikkerhetspolitikk. De libanesiske kunstnerne og filmskaperne Joana Hadjithomas og Khalil Joreige har gjort grundig research og skapt en fengslende gjengivelse av et prosjekt som har havnet i glemselen, og menneskene som sto bak. Filmvisningen og regissørsamtalen med Khalil Joreige er i samarbeid med Oslo Kunstforening.

Les mer om filmserien All Borders are Temporary

Les mer om Hadjithomas & Joreige

Les mer om utstillingen Beirut, Beyrut, Beyrouth, Beyrout

Legg til ekstern kalender…