Lindstrøm – Blinded by the LEDs

Når Henie Onstad fyller år den 23. august 2018, skal femti år i tro tjeneste for moderne og eksperimentell billedkunst, musikk, dans og teater feires. Da kunstsenteret åpnet i 1968 var det den unge fremadstormende komponisten Arne Nordheim som fremførte bestillingsverket Solitaire for elektronisk musikk og lys. Vi spurte oss selv hva som er den sjangeroverskridende, nyskapende elektroniske musikken i 2018, og kom frem til at det var naturlig å be kongen av space disco og en av de mest sentrale aktørene på den norske elektroniske musikkscenen gjennom 20 år – Lindstrøm – om å lage bestillingsverket til Henie Onstads femtiårs jubileum.

Den Oslo-baserte produsenten, DJen og musikeren Hans-Peter Lindstrøm er en av Norges mest anerkjente artister, og har satt dype spor på den norske og internasjonale musikkscenen. Lindstrøm slapp i høst sitt femte soloalbum It’s Alright Between Us As It Is via Smalltown Supersound, og har gitt ut flere samarbeid med navn som Prins Thomas, Christabelle, Todd Terje, Emil Nikolaisen, Todd Rundgren og Jenny Hval.

Til bestillingsverket – Blinded by the LEDs – går synthesizere og trommemaskiner hånd i hånd med eldre instrumenter. Publikum inviteres til en spektakulær forestilling i Studiosalen på Henie Onstad hvor nyskrevet musikk med scenografi av lyskunstner Kyrre Heldal Karlsen vil gi en helt ny opplevelse av Lindstrøms kunstnerskap.

Lindstrøm sier selv om bestillingsverket: Blinded by the LEDs handler til syvende sist om hvordan man alltid fascineres av det nye og moderne, ofte på bekostning av det bestående og allerede eksisterende som fortsatt er velfungerende. Dette gjennomsyrer tiden vi lever i og har gjort det siden tidenes morgen. Men er nå alle disse såkalte fremskrittene til vårt eget beste?

Legg til ekstern kalender…