Super Parquet & Center of the Universe

Super Parquet (Fr)

Super Parquet tar publikum med på en tur ned gjennom et sonisk kaninhull til et underjordisk verksted der folkeminner fra Auvergne får et nytt og moderne musikalsk liv. Musikken er hverken tradisjonell eller elektronisk, den er begge deler, og publikum dras med på en psykedelisk heisatur i det franske landskapet. Gamle tradisjonelle danselåter som schottis, bourée og farandole blir fremført på sekkepipe og huggende ostinater fra banjo, som i sin tur smelter sammen med de summende tonene fra en spesialbygget dreielire, elektroniske rytmer og sampler. Resultatet er en ustoppelig dansemiks som publikum på festivaler over hele Europa har blitt bergtatt av, og Super Parquet er nå klare for å spre musikken fra Auvergne til hele kosmos og utenfor….

Antoine Cognet – banjo
Julien Baratay – elektronikk, beats
Louis Jacques – cabrette / sekkepipe
Simon Drouhin – dreielire, elektronikk

Center of the Universe

Inspirert av folkemusikk og rytmiske utskeielser fra alle verdens hjørner ga Center of the Universe ut sin første plate i 2000. Bandet som riktignok ikke er et band, men snarere Jørgen Skjulstads soloprosjekt, kombinerer tung bass, skeive takter og diverse eksotiske elementer med en eksperimentell tilnærming i sine innspillingsmetoder.

Center of the Universe har vært aktiv i norsk undergrunn siden 1998 og har i tillegg til å delta i flere andre prosjekter funnet tid til å gi ut en hel rekke soloplater, deriblant en trilogi der temaet var tid og rom. Det er vanskelig å gi en klar definisjon av bandet musikalske inntrykk da dette har en tendens til å forandres fra utgivelse til utgivelse, men det ville ikke være feil å si at det melodiske hele tiden står sentralt. Det tilgjengelige gjøres obskurt, og noe som tilsynelatende begynner som en frisk popmelodi lokker deg inn i en verden der fire flate plutselig forvandles til ni ovale. Hos Center of the Universe er kontrastene store. Inget instrument er for etnisk, ingen bass for dyp. Center of the Universe har siden sin spede start alltid valgt største moststands vei og trasker videre i et landskap der solen skinner og vulkanene spruter om hverandre, og der det aldri er langt mellom mandolinklimpring og spøkelsesaktige lyder og der det regner gitarer, sitarer og tarer.

Legg til ekstern kalender…