Bo Sundström (fra Bo Kaspers Orkester)

[Bilde]

Jazz høres best ut på svensk. Eller i alle fall ordentlig bra. Bo Sundström, frontmannen i Bo Kaspers Orkester, har i 25års tid skrevet svenske tekster til bandets jazzduftende musikk. Nå har han spilt inn en skive der han gjør egne svenske tolkninger på noen utvalgte sanger fra den amerikanske jazzrepertoar. Albumet som har fått navnt ”Mitt dumma jag” er spilt inn på den klassiske Atlantisstudioet i Stockholm og ble sluppet den 25. Januar. Bo Kaspers Orkester har med årene vunnet et trofast publikum i Skandinavia som setter pris på Bo Sundströms finurlige svenske tekster om de hverdagslige tingenes eksistens. Sundström tar med seg i denne samlingen sanger som inspirert av Bebbe Wolgers, Olle Adophsson, og Hasse & Tage.

Dette er en hyllest til et tidlig 60-tall da den kule jazzmusikken sto i sentrum. Og da den svenske jazzen var allerede elsket, og en åpenbar del av det svenske musikktilbudet.

Medvirkende er:
Jonne Bentlöv – trumpet, Björn Jansson – sax og Robert Östlund – gitar, som lenge har spilt i Bo Kaspers. Medvirkende er også Daniel Fredriksson – trommer, Ulf ”Morfar” Engström – kontrabass, samt Vladan Wirant på piano.

Legg til ekstern kalender…