Ultimafestivalen 2018: Mouse On Mars + Carmen Villain

I et kvart århundre har Jan St. Werner og Andi Toma utviklet et særegent musikalsk språk gjennom duoprosjektet Mouse on Mars, ofte i samarbeid med gjesteartister. Mouse on Mars tilhører et fåtall eksperimentelle popgrupper fra Tyskland som har vakt stor oppmerksomhet og høstet mange lovord internasjonalt, og de har funnet en egen sti gjennom det sjangermessige ingenmannslandet mellom pop, kunst, klubbmusikk og avantgarde.

En typisk Mouse On Mars-konsert er basert på en regelløs blanding av elektroniske lyder som svinger mellom ukontrollerbart kaos og nøye arrangerte strukturer. Musikalsk fremfører duoen en svimlende miks av tekno, pop og forvridde klubbrytmer som dekker hele spekteret fra leken støy til det merkelig vakre. Den flytende estetikken til Mouse on Mars er fylt til randen av fragmenterte melodier, luftig dissonans, skarpe rytmer, bølger av lydpartikler og kontrastfylte lag. Musikken har røtter i rastløs oppfinnsomhet, snodig humor og fryktløse avvik fra normen. I kjølvannet av lanseringen av Dimensional People (Thrill Jockey) i år, som er Mouse On Mars’ 12. studioalbum, skal duoens energiske liveshow nå innta Røverstaden – Oslos nye, hippe arena.

Denne kvelden byr også på den Oslo-baserte vokalisten Carmen Villains nye livekonsept. Villains disige, stemningsmettede sanger som er smaksatt med gitarvreng og elektroniske elementer, er et perfekt preludium til Mouse On Mars’ sammensatte lydlandskap.

Legg til ekstern kalender…