Hva er Oslo? Velkommen til Røverstaden!

Du er invitert til en hyggelig ettermiddag på Røverstaden tirsdag 15. mai 2018. Det blir god underholdning, og høyt faglig nivå. Oslo er i siget, og vi skal snakke om historien, utvikling og prosjekter. Moment er stolte av å kunne invitere noen av de flinkeste folkene i byen til å dele av sine tanker og kunnskap. Etter arrangementet blir det gode muligheter for å møte de som skal på scenen. Innholdet er interessant for alle, enten det er byggeprosjekter, kulturprosjekter, et strøk eller område du kjenner til eller at du vil ha faglig påfyll og lære av noen av de beste på sine fagfelt.

Erling Fossen er daglig leder i Oslo Metropolitan Area. Han starter arrangementet med Oslotalen, som er kjent langt innenfor byens grenser. Fossen har et stort hjerte for byenes kraft, og er en viktig stemme for videreutviklingen av Tigerstaden.

Da et arkitektkontor ble grunnlagt i 1983, tok Lars, Pål og Ola hver sin bokstav med seg inn i navnet og har siden vært med på store grep for Oslo. Da Pål holdt sitt avskjedsforedrag tidligere i år, mens han svevde i grenselandet mellom utøvende arkitekt og pensjonist, ble det tårevåt trampeklapp. Nå har du mulighet til å høre hva han har på hjertet. LPO har vært med på mange prosjekter, og en god historieforteller er Pål Henry Engh.

Etter Enghs foredrag blir det salong:

Anne Beate Hovind representerer fortid og fremtid. Innvik tilbake i tid, Bjørvika, Losæter og Fremtidsbiblioteket fremover.

Knut Schreiner har laget mange gode Osloøyeblikk, og har nå blikket festet mot byplangrep som sosiolog. Rodeo arkitekter har også blitt utfordret til å bidra med et kunstnerisk innslag.

Guri Melby er orkdølen som har gått fra å endre Oslo til å forlate Oslopolitikken til fordel for Løvebakken. Melby er nå i et vakum mellom utøvende politikk i Tiger til å kunne oppsummere de senere årene på litt avstand.

Arrangementet blir på historisk grunn: Røverstaden stiller med sitt vakreste rom: Klubben. Baren er åpen fra klokken 16:00, og det er servering hele kvelden. Sentralt i historien om bygget er Club7 og Stenersenmuseet.

Det er sitteplass til alle. Gratis inngang.

Legg til ekstern kalender…