Orientering

[Bilde]

//

Jenine Marsh
Sofia Eliasson
Lasse Årikstad
Johanna Lettmayer
Lewis & Taggart
Jon Benjamin Tallerås

//

Entrée, Palmera og Tag Team Studio
12.05 – 01.07

//

Offisiell åpning markeres med sløyfeklipping og kakefest lørdag 12. mai kl. 18.00 i Paviljongen, øvre del av Nygårdsparken.

//

Entrée, Palmera og Tag Team Studio er tre av Bergens kunstnerstyrte visningsrom. De har gått sammen om gruppeutstillingen Orientering, som foregår utelukkende utendørs i offentlige rom. Inviterte kunstnere har utforsket og inntatt ulike områder med en rekke midlertidige verk. Publikum inviteres med på en byvandring i markerte kunstløyper i strekningene mellom visningsstedene, der både de nye arbeidene og allerede eksisterende offentlig kunst kan observeres. Orientering er en respons på og en aktivering av det offentlige rom.

Hver søndag gjennom hele utstillingsperioden blir det holdt omvisninger i kunstløypene. Det vil også bli omvisninger tilrettelagt for barnefamilier lørdagene 2., 9. og 23.juni. Alle omvisninger starter kl. 13 og har oppmøte utenfor Entrée i Markeveien 4b (like ved Torgallmenningen). Tilbudet er gratis, påmelding er ikke nødvendig. Formidlere er kunsthistoriker Hilde Marie Pedersen og kunstner Sara Kollstrøm Heilevang.

Orienteringskart er tilgjengelig ved Entrée, Tag Team Studio og Palmera, som fungerer som “hubs” hvor publikum kan ta en pause og få informasjon om prosjektet. Tag Team Studio er omgjort til kafé med enkel bevertning, Palmera er transformert til en strand hvor du får servert forfriskninger, og Entrée er en kunstkino med visninger knyttet til temaet kunst i offentlige rom.

//

Jenine Marsh (f. 1984, Calgary, Canada) er basert i Toronto, Canada. Denne våren tilbringer hun i Bergen med studio på USF Verftet (Bergen AiR), hvor hun utforsker de historiske, konseptuelle og metodiske aspektene av skulpturelle “pressinger”. Under Orientering viser hun Coins and Tokens; en pågående serie av flatpressede mynter av ulik valuta og det stedsspesifikke verket Kneading Wheels; større skulpturer i stål montert på ulike offentlige gjerder.

Sofia Eliasson (f. 1981, Dalsland, Sverige) er basert i Bergen. I arbeidet sitt inkorporerer hun kulturhistoriske hendelser, objekter og bilder i nye subjektive narrativ, som danner rammeverk for undersøkelser som beveger seg mellom det skulpturelle og det maleriske. Til Orientering har hun laget en skulpturell installasjon hvor to tidsforløp møtes; den langsomme handlingen det er å scanne en illustrasjon av et forhistorisk landskap, og bildedannelsen av fossile avtrykk av materiale funnet i og omkring Muséhagen.

Lasse Årikstad (f. 1983, Kristiansand) er basert i Oslo. Sentralt i hans praksis er en personlig bearbeidelse av populærkultur og kunsthistorie. Til Orientering har han laget skulpturer inspirert av spesifikke arkitektoniske elementer funnet i byen. Disse hviler seg på den eksisterende arkitekturen der form og materiale inngår i dialog, og fremhever slik permanente konstruksjoner i det offentlige rom. I tillegg bidrar han med et tekstbasert verk.

Johanna Lettmayer (f. 1984, Tamsweg, Østerrike) jobber med tekstbasert performance og intervensjoner i offentlig rom og institusjonelle kontekster. Til Orientering har Lettmayer laget et språkkurs basert på teksten fra Capital L. L for Love og den muntlige oversettelsen av denne til norsk. Capital L. L for Love ble nylig utgitt i bokform av House of Foundation, og finnes tilgjengelig ved alle tre “hubs”.

Lewis & Taggart er Andrew Taggart (f. 1976 Vancouver, Canada) og Chloe Lewis (f. 1979, Silver Spring, USA). Kunstnerduoen bor mellom Bergen og Montreal, Canada. I sin praksis bearbeider de materiale som er samlet opp over flere år, fra mange ulike steder. De funnede objektenes struktur, nyanser og flyktige kvaliteter danner utgangspunkt for nye former og komposisjoner. Til Orientering har de laget tre ulike lydspor som vil ledsage oss i vår byvandring langs markerte ruter mellom de tre visningsrommene. Lydverket er basert på funnet materiale og egne opptak fra byen.

Jon Benjamin Tallerås (f. 1984, Oslo) er basert i Oslo. I flere av hans arbeider utforsker Tallerås byen ved hjelp av improviserte handlinger og subtile infiltrasjoner. Til Orientering har han tatt utgangspunkt i syv dagers vandring gjennom Bergens gater. Arbeidet åtti åtte tusen fem hundre og seksti ni skritt er manifestert i et stedsspesifikt tekstverk som er støpt inn i byens overflate.

//

Utstillingen er utendørs og tilgjengelig døgnet rundt. Åpningstider for “hubs” er fredag – søndag kl. 12-17. Prosjektet er støttet av KORO, Bergen Kommune og Norsk Kulturråd.

Legg til ekstern kalender…