Kunst og litteratur med Tandberg og Faldbakken

Hva er skjæringspunktene mellom et kunstnerisk og et litterært virke?
På hvilke måter blir billedkunstens materialitet relevant for litterær tekstproduksjon og på hvilke måter inngår det litterære i billedkunsten? Utfordrer en bred kunstnerisk praksis vår idé om kunstneren og forfatteren? Åpnes det i grenselandet mellom kunst og litteratur nye måte å tenke romanen på?

Litteratur på Blå inviterer til en samtale mellom Vibeke Tandberg, Matias Faldbakken og Stian Gabrielsen om Tandbergs og Faldbakkens kunstneriske og litterære virke.

VIBEKE TANDBERG er billedkunstner og forfatter. Senest i år ga hun ut romanen “Eurydike Anal” og utstillingen “Candy Pool” ble vits på galleri OSL. Tandberg ble kjent som forfatter da hun i 2012 ga ut boka “Bejing Duck”. Bokas fysiske format har siden også dukket opp i den kunstneriske produksjonen som i arbeidene “Bejing Duck (concrete)” og “Bejing Duck (shotgun)”.

MATIAS FALDBAKKEN er billedkunstner og forfatter og ga i høst ut boka “The Hills”. Boka tar leseren inn i restauranten The Hills der det tviholdes på tradisjonell etikette og innsidens interiør og veggdekorasjon vinker til kunsthistoriske anekdoter. Faldbakken er også billedkunster og viste i vinter soloutstillingen “Effects of Good Government in the Pit” på Astrup Fearnley museet. Han ga ut sin første roman “The Cocka Hola Company” i 2001 under pseudonymet Abu Rasol som første bok i triologien «Skandinavisk Misantropi».

STIAN GABRIELSEN vil lede samtalen. Gabrielsen er kunstner og skribent og har tidligere vært redaktør for Kunstkritikk. I tillegg til å være kritiker har han også skrevet fiksjon, blant annet novellen “Passasjerene” som i 2014 ble utgitt på Novus forlag.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…