Utstillingsåpning på Utøya: "Aktivistene" av Iffit Qureshi

[Bilde]

Det er en glede for Utøya å stille ut fotograf Iffit Qureshis portrettserie av norske aktivister. Utstillingen er helt i tråd med Utøyas verdier og er også en fin hyllest i anledningen 50-års minnemarkeringen av aktivisten Martin Luther King Jr.

Det vil bli musikalske innslag, fingermat og paneldiskusjon om aktivisme.

OBS: Billett må kjøpes på forhånd (Begrenset antall): billetto.no/en/e/utstilling…

Pris: 50,- (Prisen inkluderer buss tur/retur, utstilling og lett bevertning.)

Det vil bli satt opp busser fra Youngstorget i Oslo for alle med billett. Vær oppmerksom på at det er begrenset antall parkeringsplasser på Utøya.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Hva er prisen for å gå til kamp mot urettferdighet? Møt 32 ildsjeler som har inspirert, mobilisert og brutt ned eksisterende fordommer i Norge.

Fotografen bak Humans of Oslo, Iffit Qureshi har portrettert modige aktivister som har trosset motgang, reist seg og fortsatt kampen. Hva gjemmer seg bak engasjementet deres og hvor finner de motet?

I utstillingen møter du kjente stemmer som Arild Knutsen, Marte Goksøyr, Per Fugelli og andre idealister som kjemper mot omskjæring av kvinner, dødsstraff, sorteringssamfunn og diskriminering av hørselshemmede.

Flere står bak initiativ som har ført til lovendringer, men slike kamper koster. Siri Sunde ble bedt om å si opp sin stilling som prest da hun stod frem som lesbisk, Kim Friele fikk huset sitt nedtagget og Tove Smaadahl har mottatt hatefulle brev.

Aktivistenes historier rører og engasjerer. Med utstillingen setter Iffit Qureshi søkelys på glemte og levende utfordringer ved det norske samfunnet.

Knut Olav Åmås (direktør i Fritt Ord) åpner utstillingen
Farida Bolseth Benounis spiller og synger under åpningen av utstillingen

Når: Søndag 3.juni kl.13
Hva: Utstillingsåpning
Hvor: Utøya, Tyrifjorden

#AKTIVISTENE

Legg til ekstern kalender…