"Kamp - min, din og alle andres"

Velkommen til åpning 1 juni kl.18.00 samtidig med Hausmania festivalen.
Podium galleri , Hausmanns gate 34

Kunstnere
Hanan Benammar, Amelia Beavis Harrison, Thierry Geoffroy , Christian Hennie, Lars Sandås, Ina Wudtke, Rena Rädle og Vladan Jeremic.

Special guest : Kate Pendry som fremfør sin performance “New Guidelines for Human Interaction from the European Department of Social Archeology, eller: (HOW NOT TO BE) ASSHOLES IN OSLO”.
Dette er en stand-up performance med vekt på ord: drivende rytmer som graver i den lagvise historien fra stedet, Hausmanns gate 34, Oslo: 59.91920219999999/ 10.75197449999996 «Rask, men ikke andpusten, rik, men ikke ugjennomtrengelig, et oralt/auralt kaleidoskop og en ondskaps-lunefull kritikk av et samfunn som dokumenterer alt og husker ingenting.»
Opprinnelig fremført i performanceprogrammet I won´t do what you tell me, kuraterta av Kunst Vardo / Amelia Beavis Harrison i 2016

Start kl.19.00 Fri entré , men begrenset med plasser -så vær tidlig for å ikke gå glipp av en fantastsik og viktig forestilling.

Utstillingen er åpen Lø 2.juni, Søn 3.juni 12-16 , Fre 8.juni Lø 9.juni Søn 10 juni kl 12-16

4.juni kl.11 inviterer vi til en samtale i utstillingen med Støttekomiteen for Vest-Sahara – annonseres i eget event.

Tittelen viser til utstillingens fokus på aktivisme i form av kunstprosjekter som tutforsker og setter lys på ulike former av “kamp”.
Arbeidene som vises utforsker kampen for tilværelsen i forskjellig form og ulike tidsaldere ; som den pågående kampen i det okkuperte Vest Sahara, eller et historisk folkeopprør i Norge og kamp for bedre livsvilkår og kamp mot økede forskjeller – forøvrig like relevant i dag som i 1851.
Menneskets kamp med seg selv. Sivilkurasje. Klassekamp og kampen for retten til å ha et sted å bo.
Kunstneres kamp for å ha et sted å arbeide, ulike varianter av kamp mot eskalerende markedskrefter, kamp for solidaritet, frihet og fred, og kamp mot fascismens fremmarsj, voksende fremmedfiendtlighet og den økede splittelsen i nåtidens samfunn.
Kunsten inviterer publikum til å stoppe opp og reflektere over hvilke kamper vi tar/ville/burde tatt idag.
Temaet er også tett knyttet til kulturhuset Hausmanias identitet og til samtidens situasjon for kunstnere der gentrifiseringen og markedskrefter gjør at bykjerner verden over tømmes for kultur i takt med at leiepriser stiger og tilgjengelige rommene for fri kunst forsvinner.
Kampene er mange og berører oss alle på en eller annen måte. Kom og la deg inspireres til din egen kamp.
Som parolen fra Red Winter sier : Revolusjonens frø fra fortiden skal spire nå!

( fra “Red Winter”-et av verkene i utstillingen et prosjektinspirert av folkeopprøret på Levanger 1851)

Om kunstnerne
Amelia Beavis Harrison er en Brittisk kunster og kurator som har base i Oslo og Birmingham, Storbrittanien. Hun har sin utdannelse fra Lincoln School of Art og en MFA fra Kunstakademiet i Oslo . ABH jobber primært med performance, installasjon og video. Hennes arbeider starter ofte som en reaksjon på situasjoner hun finner frustrerende, som f,eks diskriminering og statlig svikt som er tema som går igjen i flere av hennes arbeider.I 2015 grunnla hun " Kunst Vardo " en nomadisk kunstplattform som i stor grad jobber mellom Norge og Storbritannia.
www.ameliabeavisharrison.co…

Hanan Benammar er en algerisk/fransk kunstner basert i Oslo, som jobber konseptuelt i feltet mellom geopolitiske, miljømessige og sosiale forhold. Hun organiserer og kuraterer også kunstprosjekter som en del av sin kunstneriske praksis. Benammar er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (mastergrad) og Dutch Art Institute i Nederland (mastergrad). Hun har utstilt og utført flere steder, sist på Musée de la Camargue (Arles), Gallery RAM (Oslo), Edge of Wrong (Cape Town), Radikal Unsichtbar (Hamburg) og Radiophrenia (Glasgow). www.onewaytoadesert.com/

Thierry Geoffroy er en fransk kunstner med base i København. Thierry Geoffroy har siden 1989 haft en ekstensiv utstillingvirksomhet ved gallerier, institusjoner og biennaler verden rundt. Han deltok ved documenta Athen og Kassel, de siste tre Venezia biennaler ( invitert av forskjellige lands paviljonger) og han stiller også jevnligt ut i København der han bor.
I The Emergency Room Dictionary – et leksikon for akuttkunst ,presenterer Thierry Geoffroy / aka Colonel sine visjoner om å etablere en kunst som går ut fra mer involvering av kunstneren som samfunnsmedborgere, en kunst basert på en annen kunstnerrolle, en struktur der kunstneren kan reagere på politikk og nødsituasjoner her , akkurat nå.
www.emergencyrooms.org

Christian Hennie er en Norsk kunstner med base i Oslo og atelier på Hausmania Kulturhus. Han er utdannet ved Statens kunstakademi Oslo. MFA 2007-2009, Bildkonstakademin Helsinki (2008) Statens kunstakademi Oslo BA (2004-2007) Utstillinger i urval : Theodor Kittelsens hus, Hvitsten ( 2014) GAD , Oslo (2013)7th Berlin Biennale( 2012) Høstutstillingen (2012, 2009) Galleri MK11, London, Kunstbanken i Hamar , Henie Onstad Kunstsenter (2009) www.christianhennie.com

Rena og Vladan er kunstnere hvis kunstneriske praksis består av tegning, tekst, foto og video. Rena og Vladan bor og jobber i Beograd, Serbia. Siden 2002 har de utviklet en felles kunstnerisk praksis som utforsker det overlappende rommet mellom kunst og aktivisme. I sitt kunstneriske arbeid fokuserer de på motsigelsene som eksisterer i samfunnet i dag og forskning med kunstneriske midler frigjøringsmuligheter. Deres prosjekter inkluderer kunstneriske inngrep og engasjement i dagens offentlige debatter og kamp, tverrfaglig samarbeid og formidling gjennom ulike medier. De har samarbeidet med grupper som Chto Delat? (Russland), Perpetuum Mobilε (Finland), SIZ (Kroatia), BLOK (Kroatia), ZIP-gruppe (Russland), prosjektrom LevArt (Norge) og andre kollektiver.
raedle-jeremic.modukit.com

Lars Sandås ( 1984) er en Norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo, og har atelier på Hausmania Kulturhus. Han har BA og MA fra Kunsthøgskolen i Oslo / Kunstfag og praktisk Pedagogisk utdanning fra NTNU. Han har vist sine arbeider på bland andre, Høstutstillingen , galleri BOA, Visningsrommet USF Bergen, Spriten Kunsthall og Galleri Norske Grafikere.I 2016 ga han ut boken “Narkoatlas – Oslo”,Stripa Forlag Der han med tekst, håndtegnede kart og tresnitt tar systematisk for seg historien til Oslos åpne rusmiljø, fra Slottsparken på 60-tallet til dagens Brugata.http://kunstnerforbundet.no/kunstnere/857;Lars-Sand-s

Ina Wudtke er en kunstner, kurator, forfatter og DJ med base i Berlin. Hennes forskningsbaserte arbeid stiller spørsmål om hegemoniske politiske og samfunnsmessige diskurser og både vekker og styrker diskusjoner om temaer som arbeid, kjønn og boligmarked.
Siden 2018 er hun kunstnerisk assistent ved dokumenta professoratet på Kunsthochschule Kassel. Hun har deltatt på en rekke med utstillinger internasjonalt både som kunstner i utstillinger som: 2018: Pirate Jenny, Saalbau Neukölln, Berlin (solo); Bild der Rettung | Rettung des Bildes, HAU Hebbel am Ufer, Berlin. 2017: The Fine Art of Living, BAZA, Zagreb (solo). 2016: Eviction, Projektraum Kunstquartier Bethanien, Berlin (solo); Let’s gentrify everything!, Borg Biennale, Antwerpen; I WONT DO WHAT YOU TELL ME- KUNST VARDO på RAM Galleri, Oslo 2015: WER WAR ALBERT NORDEN? Installation i U-Bahnhof Kaulsdorf Nord (U5), Berlin; 2011: Incheon Women Artists’ Biennial (IWAB), Incheon South Korea. www.inawudtke.com/html/bio….

Legg til ekstern kalender…