Oversettbar: Argentina

Tidsskriftet Mellom og Deichman inviterer til argentinsk litteraturfest med sommeråpen veranda!

Gled deg til opplesning av to kortnoveller av fabelaktige Samanta Schweblin fra hennes siste novellesamling «Pájaros en la boca» ved oversetter Signe Prøis! Novellene er spesielt oversatt til Melloms høstnummer, og denne kvelden blir det premiereopplesning.

Oversetter Gunstein Bakke holder kortforedrag om den norsk-argentinske avantgarde-forfatteren Norah Lange og hennes klassiker «Notatbok frå ein barndom» fra 1937.

Møt bøkene vi elsker og bøkene vi drømmer om å se i oversettelse! Signe Prøis, Gunstein Bakke og Mirko Stopar tar en prat om den nye generasjonen av unge, kvinnelige forfattere fra Argentina. Mange av disse gjør det stort i utlandet, som Mariana Enriquez («Ting vi mistet i brannen»), Samanta Schweblin («Feberdrøm») og Pola Oloixarac. Oppdag også forfattere av eldre dato, som Norah Lange («Notatbok frå ein barndom»), Alejandra Pizarnik («Ho som reiser med tomt glas») og Silvinia Ocampo. Samtalen ledes av redaksjonsmedlem i Tidsskriftet Mellom, Julia Wiedlocha.

Kent Erlend Horne er kjent som en notorisk platesamler og har vært en av landets mest spennende og durkdrevne ryttere siden midten av 90-tallet. I tre tiår har han trålet støvete markeder og platesjapper over hele verden på kryss og tvers i sjangerlabyrinten. Musikalsk skiller Argentina (og Chile) seg litt fra nabolandene lenger nord ved at de ikke i like stor grad har vært preget av afrikanske eller kreolske, trommebaserte stiler, men heller av ulike europeiske influenser. I moderne tid har det kommet en del interessante utfall fra artister som har blandet bruken av tradisjonelle instrumenter og sjangre med en mer globalisert, elektronisk klubbtradisjon. Horne gir oss smakebiter mellom slagene!

Tidsskriftet Mellom stiller med stand med sitt nyeste nummer, og du kan låne med deg bøker fra bokbaren med bibliotekets argentinske anbefalinger.

Utpå kvelden blir det loddtrekning!

Dørene og baren åpner når biblioteket vanligvis stenger for kvelden klokka 19.00.

Illustrasjon: Ingrid Rognstad

Legg til ekstern kalender…