Utstillingen Kjær Leik / Secret Love

Vi er stolte over å ønske velkommen til utstillingen ”Kjær leik / Secret Love” på Kunstglass fra 23. juni – 26. august 2018. Dette er en satellitt av hovedutstillingen som vises på Historisk Museum i Oslo i samme periode.
[Bilde]

22. juni kl. 17-19: Åpningsfest på Historisk Museum

”Kjær leik / Secret Love” er en hyllest til den skeive kjærligheten – til mangfoldet – til leken – kontrastene og sårbarheten. Det handler om å våge å elske. Kjær leik kan være en opplevelse av lykke sammen med sin elskede. En setning. Et blikk. Et kjærtegn. Kjær leik kan vare i et flyktig øyeblikk, eller livet ut. Det handler om å være sann, seg selv og om tilhørighet.

Opp gjennom historien har skeiv kjærlighet manifestert seg på ulike måter. Kunsten kan fungere som et speilbilde av kjærligheten, og sårbarheten som følger med. I denne utstillingen bretter kunstnere fra Kina og Norden ut sine liv, historier, drømmer og lyster.

Bruddstykker av en større historie og virkelighet presenteres. Personlige og fiktive historier flettes inn i hverandre. Nåtid blir fortid og fortid blir nåtid. Kjærligheten er universell og tiden er ikke-lineær.

KUNSTNERE:

Utstillingen inkluderer mange verk fra ”Secret Love” utlånt fra Världkulturmuseerna i Stockholm. ”Secret Love” viser kraften og endringene i det kinesiske samfunnet og betydningen den har for LBHTI-personer. På Historisk Museum kan publikum bl.a. oppleve verk av kjente kinesiske kunstnere som Gao Brothers, Chi Peng, Ren Hang, Yang Guowei, Ma Liuming, Zhang Yuan og Shi Tou. Ansvarlig kurator ved Världkulturmuseerna er Si Han.

Bolette Berg (1872-1944) og Marie Høeg (1866-1949) er et ikonisk norsk lesbepar som rundt 1900-taller tok en mengde bilder av hverandre og andre der de lekte med identitet, kjønn og nærhet.

Sam Hultin, svensk samtidskunstner som jobber med marginalisertes historier og skeiv historiefortelling gjennom performance og video. Hen lager et nytt videoverk til utstillingen som er et kjærlighetsbrev til alle transpersoner og ikke-binære.

Martine Næss Johansen, Oslobasert forfatter og SLAM-poet med spesiallaget verk til utstillingen.

Sara Christensen, dansk Oslobasertkunstner viser en serie objekter med tittelen “Once again i wake up and realize you are gone”.

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Kunstplass og Kulturhistorisk Museum Universitetet i Oslo. Takk til Världkulturmuseerna i Stockholm og Preus museum i Horten for utlån av kunstverk, og Skeivt arkiv for gode råd og innspill.

Kulturhistorisk museum har vært en stolt arena for prideutstillinger siden 2008.
Utstillingen åpner i forkant av Oslo Pride 2018.

KURATOR/PRODUSENT:
Kunstplass, et visningssted for samtidskunst ved Henriette Stensdal og Vibeke Hermanrud

Legg til ekstern kalender…