Feministisk Filmklubb: Hvorfor er Michael Bay «the worst»?

Hvorfor er Michael Bay “the worst”? Dette er en av de tingene vi i Feministisk filmklubb ønsker å finne svar på. Derfor inviterer vi til filmvisning av ett av de beste (eventuelt verste) eksempler på Bays filmografi; Transformers (2007) med innledning fra medieviter Ida Madsen Hestman.

Millioninnbringende regissør og produsent Michael Bay er kjent for bruken av gigantiske eksplosjoner, produktplassering og veldig mange amerikanske flagg. Flere av hans filmer er fulle av stereotypisk rasefremstilling, mennene er idioter og kvinnene sexobjekter, den amerikanske stat er dum, men militæret er bra. Michael Bay er en filmskaper vi elsker å hate.

Bli med på Bay-Bingo underveis i filmen og “hate watch” Transformers med oss denne lørdagen!

Ida Madsen Hestman innleder filmen, og skal blant annet snakke om hvorfor hun ikke liker Michael Bay. Ida er medieviter, filmkritiker og frilansjournalist, og skriver blant annet for Dagsavisen, Agenda magasin, Montages og Z filmtidsskrift. Hun har også vært programredaktør for Tromsø Internasjonale Filmfestival.

OM FILMEN
Transformers (2007)
Regissør: Michael Bay
Nasjonalitet: USA
Lengde: 2 timer og 24 minutter


Feministisk Filmklubb har som formål å bruke film som et kulturhistorisk hjelpemiddel med vekt på feministisk tankegods. Dette gjøres ved gjennomføring av filmvisninger og andre arrangementer som oppfordrer debatt rundt feministiske ideer. Feministisk Filmklubb er frivillig drevet.

Legg til ekstern kalender…