Feministisk kortfilmkveld #2: SEX

Etter braksuksessen med vår første feministiske kortfilmkveld i 2017, kan vi endelig invitere til ny runde – denne gang med det evig populære temaet sex.

Seksualitet er en stor del av et menneskes identitet, og mange jenter og kvinner har lignende opplevelser på dette feltet. Vi har plukket ut tre av de alle beste kortfilmene som handler om jenters og unge kvinners seksualitet, som har kommet ut det siste året.

OM FILMENE
VIRGINS4LYFE (17 min) er signert Thea Hvistendahl, som i fjor var representert med VILL MARK. Thea er også kjent for flere musikkvideoer, og ikke minst langfilmen ADJØ MONTEBELLO. Her skildrer hun på både sårt og humoristisk vis et ungt venninnepar på sin første sydentur uten foreldre. Forventningene er skyhøye, og den seksuelle spenningen til å ta og føle på.

SARAS INTIME BETROELSER (22 min) er Emilie Blichfeldts eksamensfilm fra Den norske filmskolen. Den handler om Sara, og hennes snakkende vulva som kommer henne til unnsetning når sexfantasiene blir ødelagt av frykten for å være for stor. Emilie har tidligere laget den prisvinnende kortfilmen HOW DO YOU LIKE MY HAIR?.

KOM DU? (29 min) er laget av Jo Lyngklip Kyhelnsø, en av de tre første i landet med utdanningen kreativ dokumentarregi under beltet. KOM DU? er hennes eksamensfilm, og er en intim, men universal dokumentar som undersøker tre unge kvinners forhold til egen nytelse under sex.


Feministisk filmklubb har som formål å bruke film som et kulturhistorisk hjelpemiddel med vekt på feministisk tankegods. Dette gjøres ved gjennomføring av filmvisninger og andre arrangementer som oppfordrer debatt rundt feministiske ideer. Feministisk filmklubb er frivillig drevet.

Legg til ekstern kalender…