TANZTHEATER WUPPERTAL PINA BAUSCH

Pina Bausch’ særegne danseteater revolusjonerte dansen. Etter at hun døde i 2009, har kompaniet fortsatt å danse hennes verk og reise verden rundt med dem. Nå har de for første gang hyret inn to koreografer til å skape nye forestillinger, og en av dem er Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen.

Danserne i kompaniet er kjent for å være svært uttrykksfulle og teknisk briljante. En berømt replikk fra Pina Bausch forteller om hva hun så etter hos dem: Det handlet ikke om hvordan de beveget seg, men hva som beveget dem. Nå har Øyen og 16 av danserne skapt New Piece II, et verk som har vokst ut av dansernes egne historier og bevegelser. – Å vente spiller en viktig rolle – vente til noe fanger oppmerksomheten vår, noe rart eller uvanlig som rører oss, noe vi kan skape noe ut av sammen og på denne måten bygge et nytt verk, sier Øyen.

Alan Lucien Øyen er en av de mest spennende stemmene i norsk scenekunst. Han lager dans, teater og skriver sine egne stykker. Sist han jobbet med Nasjonalballetten, ble resultatet den uendelig vakre balletten Timelapse, og til høsten får den spektakulære The Hamlet Complex sin premiere. Men først lager han danseteater sammen med et av verdens ledende kompanier.

Legg til ekstern kalender…