To kunstopplevelser for småbarn på BIT-Teatergarasjens sesongåpning DANS - en fest!

DANS – en fest
BIT-Teatergarasjen

Kunst for de minste av thud! moving endangered spaces

Elisabeth Breen Berger i Sykkelhagen Foto: Leo Preston

Hver dag Every Day
09:30 | thud! moving endangered spaces: Hver Dag Every Day (0-2 år) | Bruk øvre inngang ved utsikten til Laksevåg, visningen er rett før bakken ned til Nordnes sjøbad
11:00 | thud! moving endangered spaces: Hver Dag Every Day (2-3 år) | Bruk øvre inngang ved utsikten til Laksevåg, visningen er rett før bakken ned til Nordnes sjøbad

En poetisk utendørs danseinstallasjon med improvisert dans og musikk. Scenerommet inviterer til å komme helt nær dansekunsten. Ting laget i papir og en benk står i fokus når foreldre og barn inviteres først til å observere, og etterpå til å leke med installasjonen.

Sykkelhagen
13:30 | thud! moving endangered spaces: Sykkelhagen (0-2 år) | Studio Bergen, prøvestudio, 2. etg
15:00 | thud! moving endangered spaces: Sykkelhagen (2-3 år) | Studio Bergen, prøvestudio, 2. etg

Forestillingen tar publikum med på en vandring i rommet til musikk og dans hvor en svært spesiell sykkel er hovedattraksjonen. Andeansk folkemusikk fra Peru møter abstrakt dans og koreografert dynamikk. Publikum får anledning til å forflytte seg og følge etter når lyseffekter etterhvert synliggjør et nytt rom og nye objekter.

thud! moving endangered spaces
thud! moving endangered spaces har i tillegg til andre kunstprosjekter jobbet mye med kunst for barn mellom 0-3 år. De gjorde sitt første prosjekt for småbarn i 1999 og var også med på det tverrfaglige prosjektet Klangfugl i regi av Norsk Kulturråd. Klangfugl utforsket kunstformidling for de minste barna.
Kunsten thud! moving endangered spaces lager for de minste har blitt beskrevet som utfordrende, vakker, poetisk og abstrakt. thud! moving endangered spaces samarbeider med forskjellige kunstnere og utøvere.

Om kunstnerne:

Carlos Enrique Arana Selinas
Carlos er musiker og spiller en rekke tradisjonelle andeanske fløyter. Han lærte musikktradisjonen blant annet fra sin far.
Han har lang erfaring som live musiker, med mange ulike band og også som solo artist. Han har gjort flere prosjekter for barn og komponerer også egen musikk.

Ingvill Espedal
Ingvill har studert sang ved Griegakademiet i Bergen og musikk ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Ingvill jobber som musiker i egne og andres frilansprosjekter. Hun jobber også som musikkpedagog og dirigent for kor. De siste årene har Ingvill Espedal samarbeidet med thud! på to nye prosjekter hvor hovedfokus har vært improvisasjon.

Elisabeth Breen Berger
Elisabeth Breen Berger er utd. fra KHiO; moderne/samtidsdans. Hun har jobbet mye som danseutøver. Som frilanser i Oslo har hun bl.a. samarbeidet tett med Henriette Pedersen. Elisabeth har også jobbet som dansekunstner med egne prosjekter.
Elisabeth Breen Berger har jobbet som dansekunstner med thud! siden 2014 og jobber også som skapende samarbeidspartner i kommende prosjekt.

Mai Veronica Lykke Robles Thorseth er dansar og uavhengig kunstnar, og jobbar under alias thud! moving endangered spaces. Ho arbeidar med danseinstallasjonar og truga stadar-både fysiske stadar, situasjonar og hendingar. Ho har laga tverrkunstnarisk, steds sensitivt, abstrakt og eksperimentelt arbeid for småborn, i tilegg til arbeid for vaksne i Bergen sidan 1997.

BIT-Teatergarasjens høstsesong åpner med en tre dagers lang fest! Sammen med Bergen Dansesenter, Carte Blanche og det lokale dansemiljøet inviterer de til en minifestival som boltrer seg i ulike danseuttrykk mens den presenterer og undersøker et felt i rivende utvikling.
Programmet inkluderer veteraner i miljøet så vel som helt ferske dansekunstnere, og byr på kunstopplevelser både for voksne og barn, med og uten kjennskap til dans.
For mer informasjon gå til BIT-Teatergarasjens program

Legg til ekstern kalender…