Oslo Kulturnatt 2018: Hilde Ingeborg Sandvold: Dans, for Satan

Dans, for Satan er en fengslende refleksjon rundt kjønn og seksualitet og det å bli fanget i sin egen identitet. I denne uttrykksfulle forestillingen drøftes kampen for likestilling på en humoristisk måte, eller med andre ord, det som kan kalles «det moderne likestilte samfunn», hvor den vanlige oppfatningen er at menn og kvinner kan gjøre det samme. Men likestillingen har kanskje ikke kommet så langt som vi liker å fortelle oss selv, og evnen til å håndtere denne friheten er noe vi ikke kan arve fra mødrene våre. Utøveren skifter konstant mellom det å inneha makt, bli fratatt makt og å være styrt av andre. Forestillingen er et spørsmål som spørres med et utropstegn etter seg.

Hilde Ingeborg Sandvold er en norsk dansekunstner basert i Danmark med utdannelse fra Danmarks National School of Performing Arts. Hun har jobbet som danser og samarbeidet med koreografer over hele Europa som Tina Tarpgaard, Ted Stoffer, David Zambrano, Edhem Jesenkovic, Kitt Johnson, Wim Vandekeybus / Ultima Vez og Andreas Constantinou for å nevne noen. I tillegg har hun laget en rekke kortere soloarbeider som har blitt vist i ulike kontekster i Norge, Sverige, Danmark, Belgia og Irland, inkludert Greenpiece, Crossfade, Just a stupid little piece/Girl on Fire og Dans, for Satan.

I samarbeid med det kreative kollektivet KOSO presenterer vi to av deres artister etter forestillingen Dans, for Satan under Oslo Kulturnatt

Live konsert + DJ Set
kl. 21.30 – Pieces of Juno & VJ Lionhelmet
kl. 22.30 – DJ set med PURPURRPURPLE

Gratis inngang. Du trenger ikke forhåndsbestille billett.

Koreografi, performance, tekst / Choreography, performance, text: Hilde Ingeborg Sandvold. Co-produksjon / Co-production: Dansens Hus, Oslo. Dramaturgi / Dramaturgy: Solveig Styve Holte. Lys / Lights: Martin Myrvold. Støttet av / Supported by: Dansekunst i Grenland.

Legg til ekstern kalender…