Øyvind Hellner: Støykonsert

Øyvind startet sin musikk karriere i 1977. Da med opptak i felt. Maurtuer, kuruker, trikker etc.
I 1982 var han med på å starte bandet Insomnia, som ga seg i 2017. Fra 2005 har han spilt en rekke konserter i inn og utland: solo, duo og prosjekter med helt opptil 12 personer i samme band. På Herr Nilsen får vi høre Øyvind i en duo med den italienske saxofoninsten Dario Fariello. Som oppvarmer har vi lydkunstner Håkon Lie fra Tønsberg

Øyvind framfører en konsert i 3 deler: På akustisk laptop, Korg MS 20, Lyra 8 og stemme

DARIO FARIELLO – er en saksofonist og konsert-arrangør som bor i Oslo.
Han har vært med på å starte ensemblet Bologna Improvisers Orchestra, og den omreisende festivalen Multiversal, som blant annet har arrangert eventer i Trondheim, Oslo, samt flere byer i Norden og Europa. Dario spiller i ulike impro-prosjekter basert i Norge, som for eksempel Resurgam, Sciardac (med Harald Fetveit), FarLie (med Håkon Lie), Hellner/Fariello/Ursin og Sagstuen/Fariello. Han har også ulike samarbeid med samtidsmusikk-komponistene Alexander Chernyshkov og Marina Poleukhina, trioen Farantimm i Berlin, og trioen ZGB i Sveits. Dario har i de siste ti år spilt med jazzmusiker Tristan Honsinger, reist over hele Europa som solomusiker og med det italienske punkjazz-bandet Luther Blissett.

HÅKON LIE:
Med sin eksperimenterende tilnærming til turntablism spiller Håkon nære, kaotiske, intime, fragmentariske og taktile ikke-ballader ved hjelp av knust vinyl, klipte kassettbånd og piezo. Konsertene hans kan være forvirrende, utfordrende og nærmest fysiske opplevelser, som også kan ha humoristiske innslag. I tillegg til å spille, er Håkon en av ildsjelene bak Nonfigurativ musikk i Tønsberg.

Legg til ekstern kalender…