“Veronika synger!” - polsk filmmusikk + filmvisning

Program for kvelden:
17.00 – Dørene åpnes
17.30 – Film
19.15 – Samtale med kunstnere
20.00 – Pause
20.30 – Konsert

Konserten “Veronika synger!” vil lede oss inn i den unike verdenen inspirert av Krzysztof Kieslowskis mesterverk. De uforglemmelige melodiene fra hans verdensberømte “Veronikas to liv”, “Dekalog” og fargetrilogien er komponert av Zbigniew Preisner. I selskap med andre stykker vil de ta oss på en musikalsk reise inn i moderne polsk filmmusikk.

Line-up:
Barbara Hortynska – Piano
Kamila Goik– Sopran

Konserten innledes med filmvisningen av Krzysztof Kieslowskis “Rød” (Sveits, Frankrike, Polen, 1994) med Zbigniew Preisners uforglemmelige musikk! Filmen vises med engelske undertekster.

Filmen er oppsummering av Kieslowskis Tre farger-trilogi over den franske revolusjonens fundamentale begreper; frihet, likhet og brorskap. Blå for frihet, Hvit for likhet og Rød for brorskap. ”Rød er kronen på trilogien, et fremragende eksempel på den europeiske filmen på sitt beste og mest særpregede,” skrev Per Haddal begeistret i Aftenposten (basert på omtale fra Tromsø Filmklubb). ”Rød” fikk andreplassen på Metacritic-lista av tidenes beste filmer i 2017.

Utover kvelden vil man få anledning til å huske tilbake til egne filmopplevelser og til å reflektere over musikkens rolle i film. Er det musikk som bestemmer om vi forstår filmene dypere og husker dem lenger? Finnes det en “oppskrift” for et vellykket samspill mellom lyd og bilde, og hvordan kan man tolke filmmusikk uten bilde? Hva var det som avgjorde den kunstneriske suksessen til duoen Kieslowski-Preisner? Samtale rundt de temaene med kunstnere og publikum ledes tospråklig (polsk-norsk) av filmviter og musiker, Magdalena Tutka – Gwozdz.

I et sammarbeid med Polske filmdager og støttet av Fritt Ord

Legg til ekstern kalender…