Filmserie: Å våge å leve - en samtale om frihet, vandring og kjærlighet

TrAP, Oslo Dokumentarkino og Cinemateket ønsker velkommen til filmserien “Å våge å leve – en samtale om frihet, vandring og kjærlighet.” Se filmene:

Global Family: 23. oktober kl 18.00 (møt regissørene før filmen!)
The Valley of Saints: 23. oktober kl 20.30
The Blessed: 24. oktober kl 18.00
Poisonous Roses: 24. oktober kl 20
Billett: 80 kr,-

GLOBAL FAMILY (2018) tar oss med inn i Shaash-familien. De er blitt spredt over hele kloden, som en følge av borgerkrigen i Somalia. Nå ønsker den eldste, 88 år gamle Imra, å forlate sitt eksil i Etiopia. Men hvor skal hun dra? Og hvor kan hun få opphold? Familien prøver å stille opp for hverandre, selv om en hel verden skiller dem. For første gang siden oppbruddet må hele slekta i tre generasjoner komme sammen for å finne et nytt hjem til bestemoren. En innsiktsfull dokumentar av de tyske regissørene Melanie Andernach og Andreas Köhler, som vi viser i samarbeid med Oslo Dokumentarkino. Før filmen møter du regissørene i samtale med Warsan Ismail og Hanan Benammar.

VALLEY OF SAINTS (2012). Den unge båtføreren Gulzar vil rømme fra krig og fattigdom i Kashmir, sammen med sin barndomsvenn. Men en militær unntakstilstand hindrer dem fra å komme over grensen. Mens de venter møter de en ung forsker, villig til å bryte portforbudet for å ta vannprøver av den sterkt forurensede innsjøen. Da Gulzar faller for henne truer rivalisering og sjalusi både fluktplanene og vennskapet. Filmen foregår i landsbyene ved de tindrende vakre innsjøene i Kashmir. Regissør Musa Syeed blander dokumentar og fiksjon for å gi oss innblikk i et unikt samfunn som står i fare for å forsvinne.

THE BLESSED (2017) foregår i den algeriske hovedstaden Alger, noen år etter borgerkrigen som endte i 2005. Amal og Samir gjør seg klare til å feire sin tjuende bryllupsdag, mens de diskuterer livet i Algerie: Amal snakker om tapte illusjoner og grunner til å forlate landet, og Samir om hvorfor de må bli. Samtidig vandrer sønnen Fahim og vennene hans rundt i Algers mørke gater, hvor svart humor og hasj hjelper dem å holde rastløsheten i sjakk. Dette er regissør Sofia Djamas første spillefilm. Den fikk tre priser ved fjorårets filmfestival i Venezia.

POISONOUS ROSES (2018) er en mørk, vakker og poetisk film av regissør Ahmed Fawzi Saleh. Filmen foregår i et fattig nabolag i Kairo, der hverdagslivet er preget av stanken og den konstante rytmen fra verkstedene som garver skinn. Lyden av roterende tørketromler som knuser dyrehud og strømmen av giftig avløpsvann former livene til søskenparet Tehaya og Saqr. Taheya klamrer seg desperat til broren, men alt han drømmer om er å unnslippe til Europa.

Filmene presenteres av TrAP, en kunstprodusent og pådriver for økt mangfold i norsk kulturliv. Programmet er valgt ut av Hanan Benammar og Brynjar Bjerkem. Vi takker NFI for støtten!
--
In English

Film series: The courage to live — A conversation about freedom, migration and love.

See the four films Global Family, The Valley of Saints, The Blessed and Poisonous Roses. Read about the films and find tickets: trap.no/en/project/courage-…

Legg til ekstern kalender…