"S.a.L.E.-Docks. Notes on Art And Activism In The Present"

Velkommen til presentasjon og samtale om kunst, kultur og aktivisme!

Vi fortsetter “Kamp”-serien med presentasjoner og samtaler om alternative kulturarenaer og kunstens posisjon i en tid av populisme.

Tirsdag den 16.oktober, får Hausmania Kulturhus etterlengtet besøk av Marco Baravalle som bland annet vil dele med seg av sine erfaringer med å starte og drifte en alternativ samtidskunst og kulturarena, S.a.L.E. Docks, i en av verdens mest populære turistmål- Venezia.

Presentasjonen starter kl.14.00
Sted: Flerbrukshallen, Hausmania, Hausmannsgate 34, Oslo.

“S.a.L.E.-Docks- notater om Kunst og Aktivisme I Nåtid”

Marco Baravalle er medlem av S.a.L.E. Docks, som er et kollektivt drevet og selvstendig rom for visuell kunst, aktivisme og eksperimentell teater i det som var et forlatt saltlager i Dorsoduro, Venezia. Siden starten i 2007 har S.al.e Docks et variert program som omfatter aktivistgruppemøter, formelle utstillinger, screenings og aksjoner.
I tillegg til å styre den mangfoldige programmeringen på S.a.L.E. Docks, er Marco Baravalle for tiden forsker ved IUAV University of Venice.
Hans forskningsområder omfatter forholdet mellom kunst, teater og aktivisme.

Introbilde: (Kart over kamper mellom ulike krefter om styr utviklingen i Venezia – del av utstillingen «Dark Matter Games «
S.a.L.E. Docks, 2015 )

Hausmania ble opprettet i 2000 og har som formål å tilrettelegge rom for kunst. Det vil si å tilby rimelige arbeidsrom, atelierer, konsertlokaler, scener og utstillingsrom for kunst, samt å legge til rette for kunstnerisk samarbeid. Hausmania SA har en målsetting om å bidra til Oslos kulturliv gjennom å øke mangfoldet av kulturelle aktiviteter og utrykk og bidra til utradisjonelt samarbeid på tvers av kunstartene.

Hele prosjektet Kamp- er et samarbeid mellom Hausmania og The Black Cube gjennomført med støtte fra Kulturetaten Oslo Kommune, Kulturrådet prosjektstøtte, og Fritt Ord.

Legg til ekstern kalender…