LYRIKKEN I MUSIKKEN: Classic Album Sundays og Deichman presenterer ELECTRIC WHITE BOY BLUES m/Susanne Christensen

Lou Barlow, foto: Susanne Christensen

HÜSKER DÜ – SUGAR – SEBADOH – DINOSAUR JR.
THE MODERN LOVERS – FRIGHTENED RABBIT – ST. THOMAS
I vår tredje runde av Lyrikken i musikken, et samarbeid med Deichmanske Hovedbibliotek, leder den dansk-norske essayisten og litteraturkritikeren Susanne Christensen oss tett innpå ulike musiske menneskers uforløste forhold til selveste Livet. Det dreier seg nærmere bestemt om unge menn tilhørende emorocken som fulgte i kjølvannet av den synthifiserte nyveiven, som en slags deppa bror av pønken, en sint utgave av gothen eller en slags rufsete utvidelse av singer-songerwritertradisjonene.

Vi får en aften om emosjonalitet i tekster og musikk av Bob Mould (Hüsker Dü og Sugar), Lou Barlow (Sebadoh og Dinosaur Jr.), Jonathan Richman (The Modern Lovers), Scott Hutchison (Frightened Rabbit) og vår egen Thomas Hansen (St. Thomas).

EMO-ROCKEN…
…bød på en tiltrekkende og brutalt ærlig hardcore råskap, tråskap, trass og trøstesløshet, som om den oppsto som en reaksjon på musikken som var tidligere, den eventyrlystne, utspeisa progrocken, på den overdrevne, kokainbefengte hedonismen man fant i 70-tallsdiskoen, og selve nådestøtet, den pastellfargede, animerte 80-tallspopen. Den likefremme blottleggelsen ble en etterlengtet fluktvei, men samtidig realitetsorientering og identitetsskaper for mange unge. Først på 80-90-tallet, men fortsatt idag.

LYRIKKEN I MUSIKKEN…
…tar for seg ulike sider ved skrivekunsten innenfor musikken. Vi hører på plater og ser nærmere på hvordan artister, album og låter kan ha vært med på å endre litteraturen gjennom lyrikk og sangtekst. Og også motsatt; hvordan litteraturen har påvirket artister og preget musikken.

Essayist og litteraturkritiker Susanne Christensen

SUSANNE CHRISTENSEN
…har blant annet vært å lese i Klassekampen, Morgenbladet og Vagant. I 2011 ble hun kåret til Årets kritiker, og samme år ga hun ut tekstsamlingen Den ulne avantgarde på Flamme forlag. Hun har også vært med å presentere plater på Classic Album Sundays tidligere, da med henholdsvis Massive Attacks Mezzanine og Laurie Andersons Big Science på plakaten.

Arrangementet er kuratert av Classic Album Sundays’ lytteklubbvert Kent Horne og spec’et med audiofil finlyd i lokalene til Duet Audio. Vi disker opp med enkel servering, med drikke både “med” og “uten” i Akersgata 65, vis-a-vis Trefoldighetskirken.

AUDIOMENY
- HØYTTALERE: 5 x Devialet Phantom Gold
- HUB: Devialet Dialog
- FORMAT: Tidal Hi Fi strømming

Devialet Phantom Gold

Legg til ekstern kalender…