Global Family: Film og regissørsamtale

TrAP, Cinemateket og Oslo Dokumentarkino ønsker velkommen til filmen Global Family (2018) etterfulgt av samtale med regissørene.

Som følge av borgerkrigen i Somalia lever Shaash-familien spredt over hele kloden. Nå ønsker 88 år gamle Imra å forlate sitt eksil i Etiopia, men hvor kan hun reise? For første gang må hele slekta komme sammen for å finne et nytt hjem til bestemoren. Språk: Tysk, somali, Italiensk med engelsk teksting.

I likhet med Tyskland har Norge en stor somalisk diaspora, som er påfallende lite synlig i kultur og media, bortsett fra i innvandringsdebatten, der dekningen dessverre er sterkt problemorientert. Denne filmen gir oss et sjeldent og personlig innblikk i Shaash-familien, deres tanker, gleder og frustrasjoner, og hvordan de stiller opp for hverandre på tross av alt som skiller dem.

Etter filmen møter du de to regissørene i samtale (på engelsk) med skribent og lege Warsan Ismail, som har skrevet mye om det somaliske miljøet i Oslo. Samtalen ledes av Hanan Benammar, en Oslo-basert kunstner og en av kuratorene bak denne filmserien.

I høst viser TrAP filmserien «Å våge å leve – en samtale om frihet, vandring og kjærlighet» på Cinemateket i Oslo, Trondheim og Tromsø. I tillegg til Global Family viser vi:
The Blessed (2017) by Sofia Djama (Algerie)
Poisonous Roses (2018) by Ahmed Fawzi Saleh (Egypt)
The Valley of Saints (2012) by Musa Syeed (Kashmir/USA)

Se dem på Cinemateket i Oslo 23. – 24. oktober

Billetter og mer info: www.cinemateket.no/a-vage-a…

Legg til ekstern kalender…