Det Kritiske Rom på Film fra Sør: Skeives rettigheter i sør

Snurr film, kjør debatt! Siden 2003 har vi gravd dypere i samfunnsaktuelle spørsmål knyttet til Asia, Afrika og Latin-Amerika gjennom Det Kritiske Rom, vårt faste og svært populære program for filmvisning og samfunnsdebatt. Vi setter engasjerende, hardtslående og lærerik film på plakaten, fulgt av diskusjoner med filmskapere og eksperter.

I år setter vi søkelyset på skeives rettigheter i sør med filmen «Rafiki.»

OM FILMEN
Rafiki skriver filmhistorie! Som første kenyanske film noensinne ble den vist på den prestisjetunge Cannes-festivalen i vår. Der ble den en hit, men filmen er forbudt hjemme i Kenya.

Den handler nemlig bokstavelig talt om forbudt kjærlighet, og forteller om to unge jenter, Kena og Ziki, som er døtre av to politiske rivaler og som møtes og forelsker seg i hverandre. Dermed risikerer de ikke bare lang fengselsstraff og sosial utestengelse, men står også i fare for å bli utsatt for vold og overgrep.

Rafiki er en fargesprakende kjærlighetsfortelling som oser av glede, hjertesorg og opprørsk energi, og som det er umulig å være likegyldig til.

PANELSAMTALE ETTER FILMEN: Regissør Wanuri Kahiu kommer til Film fra Sør for å presentere filmen. Etter visningen deltar hun i en samtale om situasjonen for skeive miljøer i land i Sør og den globale kampen for skeives rettigheter.

Arrangementet er en del av Film fra Sør-festivalen og arrangeres i samarbeid med Norsk PEN og Skeiv verden.

Andre arrangementer i Det Kritiske Rom kan du lese om her: bit.ly/2J0m7T1

OM FILM FRA SØR
Film fra Sør arrangeres for 28. gang 8.- 18. november. Festivalen viser 80 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika fordelt på 260 visninger. Billetter til utvalgte visninger er i salg fra 16.oktober. Fullt festivalprogram og billetter til hele festivalen slippes 26. oktober.

Årets Film fra Sør-kinoer er Nordisk Film kino Vika og Klingenberg, Cinemateket i Oslo og Vega Scene.

Følg årets festivalevent her: bit.ly/2QqP50P

Legg til ekstern kalender…