Det Kritiske Rom på Film fra Sør: Afghanistans forbannelse

Snurr film, kjør debatt! Siden 2003 har vi gravd dypere i samfunnsaktuelle spørsmål knyttet til Asia, Afrika og Latin-Amerika gjennom Det Kritiske Rom, vårt faste og svært populære program for filmvisning og samfunnsdebatt. Vi setter engasjerende, hardtslående og lærerik film på plakaten, fulgt av diskusjoner med filmskapere og eksperter.

I år setter vi søkelyset på situasjonen for rusavhengige i Afghanistan med filmen Laila at the Bridge.

OM FILMEN
«Jeg er mer bad ass enn dere alle sammen!» Møt Laila Hadari, som skjeller ut korrupte toppolitikere og fnyser av dødstrusler, i sin heroiske kamp mot narkotika i Afghanistan. Landet har verdens største opiumsproduksjon, og den høyeste andelen heroinavhengige.

Myndighetene ser ut til å ha gitt dem opp, men Laila driver sin egen avrusningsklinikk hvor isbading, fellesbønn og streng disiplin er veien til et nytt liv. Men mange får tilbakefall. «Laila at the Bridge» er et prisvinnende portrett av en kvinne med en brennende motivasjon til å hjelpe andre.

SAMTALE ETTER FILMEN: Regissør Elizabeth Mirzaei kommer til oss for å snakke om filmen og Laila Haidari. Sammen med vårt øvrige panel diskuterer hun også situasjonen for rusavhengige i Afghanistan.

Andre arrangementer i Det Kritiske Rom kan du lese om her: bit.ly/2J0m7T1

OM FILM FRA SØR
Film fra Sør arrangeres for 28. gang 8.- 18. november. Festivalen viser 80 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika fordelt på 260 visninger. Billetter til utvalgte visninger er i salg fra 16.oktober. Fullt festivalprogram og billetter til hele festivalen slippes 26. oktober.

Årets Film fra Sør-kinoer er Nordisk Film kino Vika og Klingenberg, Cinemateket i Oslo og Vega Scene.

Følg årets festivalevent her: bit.ly/2QqP50P

Legg til ekstern kalender…