Kunstnersamtale: Tor Børresen & Lotte Konow Lund

Velkommen til samtale i utstillingen «Skulptur og gevær»!

Medvirkende: Tor Børresen og Lotte Konow Lund
Tid: Torsdag 8. november kl. 16-18:00
Sted: Oslo Kunstforening, Rådhusgaten 19
Språk: Norsk
Enkel servering
Gratis

I sitt kunstneriske virke vender Tor Børresen kjente fenomener på hodet. Hans materielle undersøkelser skaper uventede forbindelser mellom form og innhold. Dette krever at vi som betraktere må reforhandle kontrakten med disse tvetydige objektene. Det som til vanlig er gjenkjennelig blir i Børresens hender fremmedgjort, og tvinger oss dermed til å sette spørsmålstegn ved hva som ligger til grunn for tolkningene våre.

Tor Børresen har lang fartstid på Oslo-scenen, som kunstner og som medstifter og kurator ved Galleri Struts i årene 1994-1998. Hans seneste separatutstillinger i Oslo fant sted ved Kunstnerforbundet (2013) og Fotogalleriet (2010).

Lotte Konow Lund er billedkunstner og professor ved avdeling Kunst og håndverk ved Kunsthøgskolen i Oslo. De siste årene har Konow Lund skrevet en rekke intervjuer med andre kunstnere for Morgenbladet.

Lotte Konow Lund har blant annet hatt separatutstillinger på Henie Onstad Kunstsenter, Lillehammer Kunstmuseum, Stenersenmuseet, Vigelandsmuseet i Oslo og Galleri Wohnmaschine i Berlin. Hun har vært representert på kollektive utstillinger ved Kunstnernes Hus, Moderna Museet i Stockholm, Lousiana Museum of Modern Art, Pratt Manhattan Gallery i New York, Essor Gallery i London, Athens Biennale i Athen, Platform Garanti i Istanbul, Drammen Kunstmuseum, Henie Onstad Kunstsenter og Museet for Samtidskunst. Hun har utført flere store permanente verk i offentlig rom, og har vært kurator for flere omfattende utstillinger blant annet ved Kunstnerforbundet i Oslo. Ved hjelp av et bredt spekter av medier, fra tegning til video-performance, skulptur og tekst, undersøker hun spørsmål knyttet til identitet, kjønn, kunstnerens rolle i samfunnet så vel som maktstrukturer i egne arbeider. Konow Lund har de siste elleve årene hatt et frivillig tegnekurs ved Bredtveit Kvinnefengsel og også initiert og kuratert faste verk gjennom hele fengselet.


Mer om utstillingen her.

Tor Børresens «Skulptur og gevær» er støttet av Vederlagsfondet og Kulturrådet.

Legg til ekstern kalender…