Sveriges största feministiska visfestival - i Oslo.

Viser er ikke bare gamle gråe menn….
Feministisk visefestival presenterer artister med normkritiske tekster, pussy-power-budskap, anti-patriarkalske viser, empowerment-sanger og låter om seksuell frustrasjon. Alt skrevet og fremført av kvinner.

Gøteborgstrioen Konflikten synger harmoniske popsanger om kvinners rett til egen kropp mens Akerselva kvinnekor gir en mektig oppvisning i feministiske sanger i alle sjangre. Kulthelten Maud Lindström synger kjærlighetskritiske biseksuelle viser og skeive perspektiver får vi også av slampoeten Martine Johansen mens Synneva Gjelland er en ny norsk visesanger som synger egne og andres viser om sterke kvinner. Fra Elfi Sverdrups griseviser til Elin Callmers kjønnspop skiller det flere hundre år, men allikevel bindes det sammen av en rød tråd, temaer fra kvinners «hemmelige sangunivers». Opphav er Lofotens egen vise/rap-duo som blander nordnorsk miljøkamp med kjønnskamp, men det nordnorske preger også De Ubrukeliges sanger om skeiv kjærlighet. Fra Finland kommer Lina Teir som kjemper mot sin regjerings asylpolitikk på samme måte som Birgitte Grimstad har kjempet for en bedre verden i 40 år; med stemmen og gitaren.

Opplev konserter i Naustet og Langhuset, varm deg opp i verdens største sauna, hør på panelsamtaler, spill visebingo, dans til DJ og bli med på en heidundrandes fest for visa og feminismen.

Opplev konserter i Naustet og Langhuset, varm deg opp i verdens største sauna, delta i panelsamtaler, spill visebingo, dans til DJ og fest for visa og feminismen.

ARTISTER:
Elfi Sverdrup
Birgitte Grimstad
Martine Johansen
De Ubrukelige
Lina Teir (Fi)
Opphav
Akerselva kvinnekor
Synneva Gjelland
Elin Callmer (S)
Maud Lindstrøm (S)
Konflikten (S)
DJ Daeva

Legg til ekstern kalender…