Elektroakustisk med Agnes Ida Pettersen og Amund Røe

Konsertserien “Come closer” som arrangeres av NyMusikks komponistgruppe, starter med en elektroakustisk konsert i Ladegårdens barokksal i Gamlebyen. Arrangementet innledes med en uformell samtale om elektroakustisk musikk. Kveldens komponister, Agnes Ida Pettersen og Amund Røe, samt moderator og journalist Ruth Astrid Sæter nøster opp i hva, hvordan og hvorfor. Til lyttingen av komponistenes verk rigger teknisk ansvarlig Mads Kjeldgaard opp til kringlyd med åtte høyttalere. Visuell opplevelse blir det også – Agnes Ida Pettersens “Listen and dance” kommer med en dansforestilling, helt i tråd med tittelen.

Med denne kombinasjonen av samtale, lytting og dans, historisk atmosfære og samtidsmusikk ligger dette an til å bli en unik opplevelse. Arrangørene oppfordrer til å ta på behagelige klær, pakke med favoritt-ullsokkene og komme nærmere!

Komponistene Agnes Ida Pettersen og Amund Røe er medlemmer i NyMusikks Komponistgruppe, en forening som er en viktig institusjon for unge komponister, og som i år feirer sitt 40-års jubileum. Konsertserien “Come closer” presenterer verk av komponistgruppens nåværende medlemmer. Den første konserten er tilegnet elektroakustisk musikk, mens de to påfølgende konsertene spilles av mindre musikerensembler.

Varighet ca 1,5 h.

Legg til ekstern kalender…