Classic Album Sundays presenterer DEATHPROD ‘Treetop Drive’ (Metal Art Disco, 1994) m/Helge Sten og Lasse Marhaug

På dagen 25 år etter at *Deathprod*s minimalistiske «audiovirus», det trehodede, tranquile støytrollet Treetop Drive ble tatt opp live på Kunstakademiet i Trondheim, møtes vi på nytt for å synke inn i Helge Stens hypnotiske ulyder, denne gang ved vårt audiofile alter i LaboratorietKulturhuset.

De tre låtene, opprinnelig kun gjort tilgjengelig i et begrenset opplag håndlagede kassetter, kom ut i CD-format på Voices of Wonders underselskap Metal Art Disco i 1994. Her var også det 18 minutter lange fjerdespor"tikkio.com/tickets/7498-classic-album-sundays-presenterer-supertramp-crime-of-the-century-am-1974":tikkio.com/tickets/7498-classic-album-sundays-presenterer-supertramp-crime-of-the-century-am-1974et Towboat inkludert, som konkluderer albumet slik de fleste av oss kjenner det, i likhet med på Smalltown Supersounds doble vinylutgave fra i fjor, formatet vi lar nålen pløye oss gjennom ikveld.

Men først; en prat med komponisten selv, og hans støymusiske kollega Lasse Marhaug, rundt albumet, produksjonen og musikken.

MØRK AMBIENT
Deathprods første soloskive er nummer tyve i vår serie med norske albumpresentasjoner og det andre Sten er med å presentere hos oss. Han var også med da *Motorpsycho*s Angels and Daemons at Play ble lagt på tallerkenen for disseksjon for halvannet år siden sammen med Trondheimsbandets Bent Sæther og forfatter Johan Harstad.

Stens rolle som produsent og «infusør» av lyd og ulyd på flere av Motorpsychoskivene er velkjent, og den kreative utvekslingen har foregått begge veier. På Treetop Drive finner vi således ‘psychos Hans Magnus «Snah» Ryan, for anledning på fiolin, over Deathprods mørke og eksperimentelle ambientteksturer – en fillerye av overlappende elektroniske loops og feedbacks, samples, spoken words og analoge effekter.

MARHAUG
Ved siden av tredjealbumet Morals and Dogmas (2004) har det første, tapede støyverket til Deathprod av likesinnede artister stadig blitt trukket frem blant inspirasjonskildene, som for vår andre gjest ikveld, Lasse Marhaug. Vi kjenner Marhaug som musiker, komponist og improvisatør i sjangernes yttergrenser gjennom et utall utgivelser og konserter. Vi har også jevnlig støtt på lydene hans på teater, i danseforestillinger og ulike kunstinstallasjoner.

CRIME OF THE CENTURY
Treetop Drive avslutter søndagens doble albumpresentasjon, etter besøket av den legendariske produsenten Ken Scott tidligere på kvelden i forbindelse med en eksklusiv lytt og prat rundt Supertramps massive klassiker ‘Crime of the Century’. Det er mulig å sikre seg billett til begge for redusert pris.

Mer om Supertramp-lytten HER.

Billetter til Deathprod HER.
(Billett til begge albumpresentasjonene for redusert pris!)

KJØREPLAN
16.00-18.00 SUPERTRAMP ‘CRIME OF THE CENTURY’ (dørene åpnes 15:30)

- 16.00 vi lytter til Supertramps ‘Live at Hammersmith Odeon 1975’ (låtene som ikke er med på ‘Crime…’)
- 16.30 albumprat (Kent Horne m/Ken Scott)
- 17.15 albumlytt (spilletid: 44:10)
- 18.00 q&a (Scott med publikum)

19.00-21.00 DEATHPROD ‘TREETOP DRIVE’ (dørene åpnes 18:30)

- 19.00 albumprat (Kent Horne m/Helge Sten og Lasse Marhaug)
- 19.45 albumlytt (spilletid: 52:09)
- 20.40 q&a (Sten/Marhaug m/publikum)

AUDIOMENY (leveres av Duet Audio)
- PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
- TONEARM: Jelko 750 LB 12”
- TONEARM LIFTER: Little Fwend
- PICKUP:v Dynavector XX2 MK2
- *FORFORSTERKER:
Ayon Auris
- EFFEKTFORSTERKERE: 4 x Auralic Merak mono blocks (2×800 Watt)
- HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
- SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
- HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
- STRØMFORDELER: Isol-8

Legg til ekstern kalender…