Adventskalenderkonsert i Sagene kirke

Julemåneden 2018 er her! Og jeg regner med at alle, som meg, er travelt opptatt med tradisjoner og hverdagen. Jeg inviterer likevel til de faste tirsdagskonsertene i Sagene kirke. Pusterommet eller hvilskjæret eller påfyllstimen som noen har kalt den. Jeg føler meg privilegert som kan få bringe slik energi til mitt gode publikum.

Programmene disse tre adventstirsdagene er også i år laget som en adventsorgelkonsertkalender. Det er åtte luker på hvert program, og du skal åpne de, en for en, etter hvert som konserten skrider fram. På denne måten avdekkes mange spennende og fine orgelverker og stykker. Jeg tenker egentlig ikke å røpe så veldig mye. En adventskalender skal jo ha 24 små eller store overraskelser. Og det får du hvis du kommer. Åtte i slengen. Det blir litt som å bli barn igjen…..å pirke opp lukene…..lenge før dagen opprinner….for å titte….eller smake….eller høre, som nå.

Musikk fra mange land skjuler seg bak lukene, bl.a. Danmark, England, Finland, Frankrike, Italia, Norge, Polen, Sverige, Tyskland og USA. Og selvfølgelig er det 24 forskjellige komponister, kjente og ukjente. Eldste mann så dagens lys, første gang, midt på 1500-tallet, og yngstemanns bidrag, ja, der er vel blekket knapt tørt. Nytt av året er Emil Skartveits 24 korte advents- og julerefleksjoner som lese som in innledning til hvert musikkstykke. Emil har skrevet tekstene til årets tre konserter i Sagene kirke. Han har gjennom mange år hatt en tett tilknytning til Sagene både som ansatt, kirke- og bydelspoet og salmedikter, og ikke minst som god venn.

4. desember åpner du luke nummer 1 til 8 etter hvert som jeg spiller, og jeg lover deg åtte stemningsskapende opplevelser hvorav et par overraskelser.

11. desember åpner du pent og pyntelig luke nummer 9 til 16, og jeg forsøker å leve opp til lovnaden fra tirsdagen før.

18. desember åpner du luke nummer 17 til 24, og jeg spiller bl.a. musikken for dagen før dagen før dagen før dagen før dagen….. og til slutt, for dagen vi venter på – julaften.

25. desember er 1. juledag, og orgelkonserten utgår og erstattes av høytidsgudstjenesten i Sagene kirke kl. 11.30.

Hver konsert avsluttes med en lystenningstidebønn, og bakerne våre lover både advents- og julesmaker på veien ut.

Bonuset denne måneden er den store JULEKONSERTEN PÅ SAGENE søndag 16.desember kl. 19.
150 korsangere framfører mange av våre kjente og kjære julesanger i skinn av levende lys.
Gå ikke glipp av denne enestående opplevelsen.
Konserten er gratis.

Jeg ønsker dere alle en fin adventstid, og gledelig jul – når den kommer.

Hver tirsdag kl. 13 i Sagene kirke. (minus 25.12) Vi sees.

Alt godt, Stein

Legg til ekstern kalender…