Union Carbide Productions

[Bilde]

Egon Holstad sier: “Union Carbide Productions er det nærmeste Europa har kommet et The Stooges. Jeg elsker dem, og de har betydd helt ufattelig mye, fordi de kom inn på et tidspunkt der man trengte akkurat dem mer enn noe. 31 år etter debuten tar man dem kanskje mer for gitt, men det burde man ikke. De var sanseløst bra og var helt alene om å gjøre det de bedrev på siste halvdel av åttitallet. Å sette på de tre første skivene deres gir meg fortsatt følelsen av at hodet skal eksplodere av lykke, og en genuin trang il å bedrive hærverk og sparke ned tilfeldig inventar og mennesker rundt meg, ringe drøy telefonterror til ekskjæresters foreldre og drite i konsekvensene. Union Carbide er soundtrack til livsbejaende umoral og mentalt kaos. Det er perfekt rock.”

Union Carbide Productions debuterte i 1987 med albumet “In The Air Tonight”. Bandet ble raskt verdensberømt for sitt bemerkelsesverdige provoserende image, kaoslignende forestillinger og energisk drevet rock’n’roll. Alltid ledet av deres karismatiske frontmann Ebbot Lundberg. Bandet er inspirert av Captain Beefheart, The Stooges, Wham, Black Flag og Love, og på 80-tallet lanserte Union Carbide Productions fornyet rockemusikk. De har blant annet fans som Kurt Cobain, Sonic Youth og Pussy Galore.

Union Carbide Productions korte, kaotiske karriere og fire klassiske album har vært en stor inspirasjon for skandinaviske artister som The Hellacopters, Turboneger og Broder Daniel. Etter splittelsen i 1993, gikk daværende bandmedlemmene Ebbot Lundberg, Ian Person og Björn Olssen videre, og skapte bandet The Soundtrack of Our Lives. Nå er bandet midlertidig tilbake og i år er det både 25 år siden splittelsen samt deres første besøk i USA i 1988.

Legg til ekstern kalender…