Sol og vår i januar – Neste generasjon i norsk samtidskunst

[Bilde]

I denne utstillingen setter Astrup Fearnley Museet søkelyset på en ny generasjon norske samtidskunstnere som representerer et bredt spenn av konseptuelle premisser og visuelle uttrykk.

I tillegg til kunstnerne, presenterer prosjektet en ny generasjon norske skribenter og trekker samtidig frem kunstsamleren som en konstruktiv del av den norske samtidskunstverden. Det gjøres en unik sammenkobling mellom disse aktørene; seks unge kunstnere kobles til hver sin kunstskribent og kunstsamler. Trioene skaper slik et rammeverk for prosjektet som danner grunnlaget for en interessant og viktig dialog mellom kunstnere, skribenter og samlere.

Utstillingen er et samarbeid mellom Astrup Fearnley Museet og Talent Norge. Museet har vært ansvarlig for å kuratere og arrangere selve utstillingen, mens Talent Norge har bidradd med generøs økonomisk støtte til kunstnerne og skribentene.

I utstillingen har vi valgt å fremheve det mangfoldet som preger norsk samtidskunst, representert ved følgende kunstnere: Miriam Hansen, Johanne Hestvold, Anders Holen, Henrik Olai Kaarstein, Mercedes Mühleisen og Constance Tenvik.

Legg til ekstern kalender…