Påfyll: Kvinneaktivister fra 70-tallet forteller (NB! Påmelding)

Velkommen til Påfyll på den internasjonale kvinnedagen! Unni Rustad og Irmelin Wister skal diskutere kvinnekamp med boka “Vi var mange. Kvinneaktivister fra 70-tallet forteller” som utgangspunkt.

Kvinnene det fortelles om i denne boka, vokste opp i «husmortida», i et Norge hvor de fleste kvinner verken hadde utdannelse eller egen økonomi. Krisesentre fantes ikke, homofili var forbudt, og det var ulovlig å bo sammen uten å være gift. For ugifte var det vanskelig å få tak i prevensjon – og så seint som i 1968, døde den siste kvinnen som følge av en illegal abort.

70-åras nye kvinnebevegelse varslet en helt ny tid. Kravene kvinnene stilte ble sett på som radikale og provoserende på en måte som er vanskelig å fatte i dag.

“Vi var mange” er en bok om og med noen av dem som gikk i tog, samlet underskrifter, lagde bråk og ikke ga etter for motstanden. Aktivistene Unni Rustad og Irmelin Wister forteller om de viktigste sakene den gang, og om sine personlige erfaringer med kampen for kvinners rettigheter og likeverd. Hvorfor ble de med? Hva gjorde det med livet deres?

Unni Rustad (f. 1948) har vært medlem av Kvinnefronten siden starten. Hun har gitt ut boka “På drømmedagen står vi opp klokka fire om morgenen. Stemmer og historier fra Afghanistan” (2005).

Irmelin Wister (f. 1950) har også vært medlem av Kvinnefronten siden starten. Hun var abortansvarlig i KF under abortkampen på 70-tallet.

Legg til ekstern kalender…