Renate Eckstrøm Larsson / INTO the WOODS /16. til 29 mars 2019

Renate Eckstrøm Larsson er født i Oslo 28.10 1970. Hun har 4-årig lærerhøgskole, med etterutdanning i forming med hovedvekt på tegning, Bachelor i Kunsthistorie, og har gått på Asker og Oslo Kunstskole.

Om utstillingen INTO the WOODS sier Renate Eckstrøm Larsson: Jeg maler ofte jenter som går ut i verden eller skogen, sårbare, nakne, bare utstyrt med vårt forbrukssamfunns effekter, som store handlebager og joggesko. Stirrende, stående, på vei, sittende på en stubbe i landskapet.

Mennesket har ingen skarpe klør eller tenner eller varm pels. Allikevel klarer vi å ødelegge for oss selv, for dyrene, skogene, kloden. Vi hadde antageligvis ikke klart oss lenge i skogen, men siden vi tror vi er herskere, er jentene jeg maler (en form for selvportrett), både dristige og sårbare. De står ofte ved veiskiller, som i diktet «The road not taken» av Frost.

Tilskueren skal gjerne undre seg sammen med figurene i bildene – Hva ligger foran dem? Miljøkatastrofer? En bedre verden? Vi ser ofte bare ryggene deres, dekket av flommende, livskraftig hår. Hva de ser på er opp til tilskueren å tolke. Vi kan bare bruke fantasien. Ser de inn i en fortid, en drøm, en ny fremtid?

Noen bilder har jeg hentet inspirasjon til fra forsiden på Knausgårds bok «Ute av verden», tatt av Jock Sturges, noen fra Torbjørn Rødlands fantastiske fotografier, noen fra egne fotografier, og noen fra fantasien, noen som bare dukker opp.

Jeg er inspirert av Marlene Dumas, Miriam Cahn, Peter Doig, Baselitz, Rothko med flere. Når jeg maler abstrakt har jeg gjerne Per Kirkeby sine malerier i bakhodet, kort sagt er det abstrakt/figurativ ekspresjonisme som jeg er opptatt av.

Velkommen til vernissage lørdag 16. mars kl. 15.00 til 17.00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00
Utstillingen kan oppleves t.o.m. 29. mars 2019

Legg til ekstern kalender…