Speaker Park kommer til Hvelvet på Oseana

Om du gikk glipp av Speaker Park under årets Borealis festival, så har du 5 anledninger til å få med deg konsertinstallasjonen utvalgte dager i tidsrommet 30 mars til 7 april på Oseana. 30 & 31 mars klokken 14.00. 5 april klokken 19.00. 6 & 7 april klokken 14.00. Du har også anledning til å være med på en drop-in felles-komposisjon på ettermiddagene, hvor du kan bidra til en komposisjon som lages fra 1 april til 5 april. Verket fremføres på Speaker Park 5-7 april sammen med komposisjonene som allerede er komponert til Speaker Park av Mari Kvien Brunvoll og Antti Sakari Saario.

Når vi tenker på en park så er det topologien, lydene som kommer fra ulike kanter, og de mange ulike veiene man kan ta, som gjør hver enkelt park unik. Den uvanlige utfordringen i dette prosjektet er å kombinere friheten i uterommet, med det lydlige spekteret man vanligvis kun kan oppleve i en moderne kinosal. Speaker Park er en konsertinstallasjon som ber oss revurdere forholdet vårt til musikkteknologi.

Ved å samle høytalerprodusenter, kunstnere, komponister og musikere, ønsker prosjektet å styre unna det kommersielle hi-fi-markedet, og heller utfordrer kriteriene man vanligvis legger til grunn når man vurderer lyd og lydsystemer. Speaker Park sitt lyttemiljø er et open source, audiovisuelt kunstverk, som utfordrer hva vi ser på som et førsteklasses musikkanlegg.
 
Under hver fremføring vil nye verk av Mari Kvien Brunvoll og Antti Sakari Saario fylle en park av spesialkonstruerte høyttalere, utviklet av Jon Pigott og Roar Sletteland. Publikum vil bevege seg rundt og lytte fra flere ulike hold! Speaker Park er unnfanget og utviklet av Leo Preston og M. Veronica L.  Robles Thorseth fra Wrap, og er et eksempel på denne duoens særegne interesse for samarbeidsprosjekt. Den kollektive eksperimenteringen og forskningen er en sentral del av verket. 

Den 5, 6 og 7 april vil der i tillegg fremføres et felles-verk komponert med elever fra videregående skoler i Hordaland og musikere som har deltatt på drop-in felles-komposisjon.

Mer om drop-in felles-komposisjon 1-5 april klokken 15.00 til 20.00 (3 april til kl. 18.00).: I løpet av disse dagene vil det være mulig å komme innom med egne instrumenter og opptak. Det vil også være mulig å låne lydopptaker, spille inn bidrag på stedet, prøve ut innspillingene på installasjonen og mikse bidraget på stedet. Alle som er interessert i å bidra er velkommen! Mer informasjon kommer på Wraps websider.

Kjære musikere der ute! Det er fremdeles mulig å droppe innom og bli med på Speaker Park felleskomposisjon på Oseana!
Vi jobber på komposisjonen fra klokken 15.00-20.00 torsdag 4 april, og fra klokken 11.00-17.00 fredag 5 april.
Speaker Park er en 24 kanals høytaler-installasjon som foreløpig er komponert for av Mari Kvien Brunvoll og Antti Sakari Saario. Begge disse verkene blir å høre kommende fredag, lørdag og søndag
Her er rammen for felleskomposisjonen:
Leo Preston har laget et 10 minutters feltopptak fra Os sentrum. Dette er utgangspunktet for komposisjonen.
Vi inviterer dere til å bidra til komposisjonen med både lyder og melodisk musikk. Vi kan ta opp på stedet. Vi inviterer dere også til å bidra til selve komponeringen og den romlige plasseringen på de 24 høytalerne i installasjonen.

Fredag klokken 19.00, lørdag og søndag klokken 14.00 kjører vi igjen Speaker Park konsertinstallasjon med musikk av Mari Kvien Brunvoll og Antti Sakari Saario. I tillegg er det altså ur-premiere på den nye komposisjonen et 10 minutters verk skapt denne uken i samarbeid med elever fra Fusa videregående skole som har deltatt på workshop og musikere som har deltatt på drop-in felleskomposisjon på Oseana.

VELKOMMEN PÅ DROP-IN ELLER PÅ KONSERT TIL HELGEN!

Medvirkende, Speaker Park:

Mari Kvien Brunvoll og Antti Sakari Saario – komposisjon og lyddesign

Jon Pigott og Roar Sletteland – skulptur, høytalerdesign og utforming

Leo Oran Preston and Mai Veronica Lykke Robles Thorseth – konsept, regi og tekst

Leo Oran Preston – lysdesign

Voice, intro – Robert Johansen, Will I am, Leo Preston og Veronica Robles Thorseth

Tekniker – Michael

Deltakere på workshop og drop-in felles-komposisjon

Speaker Park varer i 50-60 minutter. Begrensede plasser.

En spesiell takk til Borealisfestivalen, Oseana og alle gode støttespillere

Prosjektet er co-produsert av BEK, støttet av Os kommune, Fond For Lyd og Bilde, Bergen Kommune, Norsk Kulturråd og Hordaland Fylkeskommune