Stumfilmkonsert: INTETSKJØNN x JEANNE D'ARC

Queerpunk-bandet Intetskjønn spiller til den ikoniske filmen Jeanne D’Arc (1928). Problematiseringen av patriarkatet står sentralt i bådet bandets låter og filmens handling. Filmen vises på 16mm filmrull, noe som er med på å gjøre dette til en helt unik opplevelse.

Intetskjønn spiller både sine egne låter og musikk de har spesialkomponert til filmen. Stumfilmkonserten arrangeres av Feministisk Filmklubb og Oslo FilmrullKlubb.

OM FILMEN
Filmen Jeanne D’Arc har sitt historiske utgangspunkt i den franske helgen og nasjonalhelt av samme navn. På begynnelsen av 1400-tallet så bondedattera Jeanne det som sin oppgave i livet å redde franskmennene fra nederlag mot England, i det som senere ble kalt hundreårskrigen. Det som inspirerte Jeanne var en religiøs åpenbaring; hun ble kallet av Gud. Filmen følger hennes vei fra korstogenes krigføring til hennes endelikt på på bålet.

Med Jeanne D’Arc nådde den danske regissøren Carl Theodor Dreyer verdensberømmelse. I 1958 ble den kåret til en av de 12 beste filmer gjennom tidene, og siden har den holdt seg i toppsjiktet av slike lister.

  • Frankrike/Danmark 1928
  • Originaltitel: La Passion de Jeanne D’Arc
  • Regi: Carl Th. Dreyer
  • Spilletid: ca. 90 min
  • Norske mellomtekster

OM INTETSKJØNN
Som en eksploderende menskopp spyr Intetskjønn sin mistro til heteronormativiteten gjennom skriking, dansing og aggressiv queerpunk. Med sin musikalske mirakelkur vil de helbrede verden for transfobi, sexisme og alle de kjipe normene rundt oss. Dette gjør de med låter om å knuse patriarkatet, bryte det binære kjønnssystemet og suge ti pikk om dagen i ti år. Alt som er dritt, skal angripes, vrenges og henges opp på veggen, kanskje til og med du.

OM FEMINISTISK FILMKLUBB
Vi arrangerer filmvisninger, debatter og lignende for å kaste lys på skildringer av kjønnsroller på film og i det virkelige liv. Filmklubben drives av Helene Aalborg, Ada Moe Fause, Mona Sjøli og Karoline Risnes Pettersen.

OM OSLO FILMRULLKLUBB
Norges eneste helanaloge filmklubb, har som formål å fremheve den analoge film- og kinokulturen, i en tid hvor det digitale har fått en total dominans. Vi arbeider med å bevare analog film og kino, både som en materiell og en immateriell kulturarv. Filmene vises i formatet 16mm, et format særlig forbundet med Bygdekinoen for en tid tilbake. Selv Bygdekinoen har blitt digital, så arven med ambulerende kinofremvisning på 16mm, bringes videre av oss i Oslo FilmrullKlubb.

Legg til ekstern kalender…