Grønn studiesirkel

Er du forvirret over alt pratet om klima og miljø? Har du lyst til å sette deg inn i ulike argumenter, ståsted og perspektiver, men får liksom aldri tid?

Bli med på vår studiesirkel – en uformell møteplass rundt klima- og miljøspørsmål, til ettertanke og inspirasjon for videre lesning og dypdykk i tema som tas opp.

Dette er et gratis tilbud for deg som er nysgjerrig og interessert, men ikke nødvendigvis så kjent med spørsmålene. Det er ingen krav til forkunnskap med andre ord – inngangene til temaene er tenkt å være lett forståelige, her er vi alle “dummies”.

Vi inviterer en kyndig gjest som holder en kort innledning ut fra et gitt tema. Det kan være en forfatter, en forsker eller en annen fagperson. Etterpå snakker vi og innlederen sammen om alt det vi lurer på og mener om temaet.

MELD DEG PÅ I FORKANT: deichman.litteratur@deb.oslo.kommune.no
Tips om aktuelle tekster du kan lese hvis du vil, får du tilsendt når du melder deg på.

STUDIEPLAN
4. APRIL: Det grønne skiftet
Oslo har blitt Miljøhovedstad, og det går knapt en dag uten at klimaendringer debatteres og «det grønne skiftet» blir nevnt. Begrepet ble kåret til årets nyord i 2015. Men hva betyr det egentlig? Og legger vi vanlige folk, politikere og forskere ulike ting i det?

2. MAI: Grønn økonomi
Hva er grønn økonomi? En økonomi der vi lever på fornybar energi, men med like stort fokus på økonomisk vekst som i dag, eller må det andre endringer til? Vi prøver oss på en begrepsavklaring.

6. JUNI: Grønn lykke
Noen mener at det ligger en egen glede i å vite hvor produkter kommer fra, leve miljøvennlig og enkelt og å kjøpe mindre. Er dette romantiske forestillinger fra rike byboere? Eller er det mulig å bli glad av å forurense mindre? Hvis ja, hvor går grensen mellom å føle grønn lykke og å bare føle seg fattig og gnien?

Studiesirkelen er gratis.

Legg til ekstern kalender…