Migrating Kitchen -presentasjon og smaksprøver !

Vi fortsetter “Kamp”-serien med presentasjoner og samtaler om alternative kulturarenaer og kunstens posisjon i en tid av populisme og generelt kaos.

Velkommen til en samtale ( med smaksprøver) om kunst, MATLAGING, kultur og aktivisme!
Sted: Flerbrukshallen, Hausmania, Hausmannsgate 34, Oslo.

Torsdag den 4.april får vi besøk av Alexander Nikolic og Michael Kalivoda , som vil fortelle om Migrating Kitchen- et cateringprosjekt som de driver sammen med innvandrere i Wien / Østerrike.

Situasjonen for de som måttet fly fra fattigdom eller krig er aldri enkel,men med dette prosjektet tar deltakerne et eget grep for forandring og forbedring.

“Migrating Kitchen – Resept for transformasjon
Hvordan kan vi fremdeles i dag, i vanskelige sosiale forhold, generere en kultur av sammenhold ? Mellom aktører fra sosialt usikre forhold, akademisk eller uakademisk, multikulturell og med lav terskel?Hva er nødvendig for å muligjøre en produktiv oversettelse til en praktisk sammenhang? Vi spiser det som kommer på bordet. Servert blir det som nettopp ble lagd på kjøkkenet. Enten det står “Good Cook” eller “Bad Cook” på grytene finner vi ut av det der og da. Vi elsker å lage mat, jobbe og kjempe – det er slik vi lager vårt eget arbeid. Hvis det mangler ingredienser på kjøkkenet, kan alle ta med noe selv. Det må tåle å kokkeleres med. Men det vil “Bad Cook” snart lære dere. Det starter med kollektivet og spørsmålet : I tider som disse, vil vi kunne bite like hardt imorgen? "
Mere informasjon om prosjektet: migrating-kitchen.com

Servering med “Good Cook & Bad Cook” fra 16.00 Presentasjonen starter kl.17 med filmvisning og utprøving av Migrating Kitchens afghanske brødovn.

Hausmania kulturhus ble opprettet i 2000 og har som formål å tilrettelegge rom for kunst. Det vil si å tilby rimelige arbeidsrom, atelierer, konsertlokaler, scener og utstillingsrom for kunst, samt å legge til rette for kunstnerisk samarbeid. Hausmania SA har en målsetting om å bidra til Oslos kulturliv gjennom å øke mangfoldet av kulturelle aktiviteter og utrykk og bidra til utradisjonelt samarbeid på tvers av kunstartene. www.hausmania.org

Hele prosjektet Kamp- er et samarbeid mellom Hausmania og The Black Cube gjennomført med støtte fra Kulturetaten Oslo Kommune, Kulturrådet, og Fritt Ord.

Legg til ekstern kalender…