Nate Wooley + Eivind Lønning / Verk av Lockwood og Radigue

nyMusikk presenterer:

Trompetist NATE WOOLEY besøker Oslo og nyMusikk med musikk av to pionerer innen elektronisk musikk. Komponistene ÉLIANE RADIGUE og ANNEA LOCKWOOD har begge komponert for og med Wooley, som i disse dager presenterer New York-festivalen For/With, dedikert til slike samarbeid.

Wooley vil også spille et improvisert sett sammen med den norske trompetisten EIVIND LØNNING kjent fra bl.a. duoen Streifenjunko og Christian Wallumrød Ensemble.
[Bilde]
PROGRAM
Nate Wooley spiller Radigue og Lockwood
Nate Wooley + Eivind Lønning – improsett

ÉLIANE RADIGUE «Occam X» (2014)
for trompet

Radigue begynte å komponere Occam X for Nate Wooley i 2012, og markerte starten på festivalkonseptet For/With. Radigue “overførte” komposisjonen til Wooley i løpet av en rekke møter mellom 2012 og 2014. Verket ble raffinert gjennom disse møtene, fortsatt pågående prosess med kontinuerlig kommunikasjon mellom komponist og utøver. Verket har aldri blitt nedskrevet og lever utelukkende i minnene til de to menneskene som er involvert i å lage det.

ANNEA LOCKWOOD (med Nate Wooley) «Becoming Air» (2018)
for trompet, gong, og feedback fra forsterker

Becoming Air var med på 2018-festivalen og er et av de fineste eksemplene på hvordan en komposisjon vokser i prosessen som går frem og tilbake mellom komponist og utøver. Becoming Air er, som Occam X, et evigvarende arbeid med en skiftende fortelling og en lydverden som er en blanding av både Lockwood og Wooley, der hver personlighet blir umulig å skille fra den andres.

Legg til ekstern kalender…