På gjensyn med Rudolf Nilsen - Foredrag og sang ved Jon-Arne Corell

Tirsdag 23. april er det 90 år siden Rudolf Nilsens død og i den anledning kommer Jon Arne Corell til Arbeidernes Antikvariat, holder foredrag og spiller egne melodier til Rudolf Nilsens dikt. Arrangementet er åpent og gratis, men med begrensede plasser.

Rudolf William Nilsen (født 28. februar 1901 i Kristiania, død 23. april 1929 i Paris) er en av våre viktigste og mest avholdte arbeiderdiktere. Til tross for at han døde bare 28 år gammel rakk han å gi ut diktsamlingene På stengrunn (1925) og På gjensyn (1926). Den tredje samlingen Hverdagen (1929) ble utgitt etter forfatterens død.

Rudolf Nilsen er ikke bare kjent for sine røde kampdikt og skildringer av arbeiderklassens kår – han var også en av de første store urbane dikterne i norsk litteratur. Skildringene av livet og menneskene på Oslos østkant og kjærligheten til selve byen er et gjengangstema i hans diktning.

I 1973 gikk Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Carl Morten Iversen, Steinar Ofsdal og Lillebjørn Nilsen sammen om albumet På stengrunn – 16 sanger av Rudolf Nilsen. Plata ble en umiddelbar klassiker og står igjen som en av de største suksessene fra den norske visebølgen på 1970-tallet.

📚http://arbant.no

Legg til ekstern kalender…