Sesongens siste Audioglimt på Wrap i dag 12 april. Konsertstart kl. 20.00. Dørene åpner kl. 19.00!

Kjell Braaten & Vibeke Koehler fremfører lydspor og tekst til sjeldent sett filmklipp fra arkivsamlingen “Views of the Ottoman Empire” (tidlig 1900 tallet).
Likheter og kontraster mellom nå og fortiden, øst og vest, utforskes musikalskt og performativt.

Vi åpner dørene klokken 19.00, med konsertstart klokken 20.00. Som alltid serverer vi noe mat, og det er snacks og drikke i baren!
NB: Kun kontanter!

CC: 80/60,-
(Rabatt for studenter, arbeidsledige, kunstnere & asylsøkere).

Om fremføringen “Skygger fra Morgenlandet”:
Filmklipp fra EYE films arkivsamling «Views of the Ottoman Empire» viser glimt av livet og menneskene i det Ottomanske riket på begynnelsen av 1900-tallet. Kjell Braatens lydlandskap skapes i eksperimentelle møter mellom tidligere tiders instrumenter og samtidens teknologi og uttrykk. Vibeke Koehlers tekstlige og visuelle elementer i framføringen er inspirert av skyggeteater fra den Ottomanske perioden og refleksjoner rundt filmens og teaterets beslektede vesen. Sammen utforsker de skyggenes og livets flyktighet og dialektikken mellom fortid og nåtid, ikke-eksistens og eksistens.

Om artistene:
Kjell Braaten er komponist og multiinstrumentalist. Han har røtter som forgrener seg fra avansert tubaspill til 90-tallets eksperimentelle støyscene og utforskende musikkarkeologi. Han fungerer også som produsent og musiker for flere aktuelle prosjekter.
Vibeke Koehler er historieforteller, forfatter, arabist og masterstudent i teatervitenskap. Hun er også initiativtaker og prosjektleder for Arabisk filmfest i Bergen.

Audioglimt inviterer artister fra ulike sjanger og bakgrunn til å spille egne lydspor til en film de velger selv. Konseptets fokus er på kunsten av å lage/spille musikk til film, fremfor å vektlegge en bestemt sjanger. I løpet av tre tidligere sesong har Audioglimt har vist alt fra nye action filmer til høydepunkter fra 80 tallets NRK, med lydspor som spenner fra Andeansk folkemusikk til experimentelle støy improvisasjoner.
Artistene som spiller på Audioglimt er ofte blant de fremste regionale talentene innen vær sitt sjanger.

Filmen er laget i samarbeid med Eye film.
Skygger fra Morgenlandet er støttet av Bergen Kommune og laget i samarbeid med Arabisk filmfest.
Audioglimt er støttet av Bergen Kommune og Norsk Kulturråd.

Legg til ekstern kalender…