Phôenix - påskekonsert i Tomba Emmanuelle: Huse (NO) McCormick (CA) Steffensen (NO) Antalová (SK)

Phôenix #1
Huse (NO) McCormick (CA) Steffensen (NO) Antalová (SK)

Velkommen til aller første konsert i konsertserien Phôenix i Emanuel Vigelands Mausoleum

Musikere fra ulike sjangere møtes og lager ny musikk i Emanuel Vigelands Mausoleum – en av Oslos gjemte perler med 20 sekunders etterklang. Poetisk, vill og vakker – med innslag av overjordiske elementer. Konsertserien Phôenix vil fremover by på musikkmøter der den klassiske stemmen møter musikere fra ulike retninger. Konsertene består av nye verk, improvisasjon og noen ganger bearbeiding av eldre verk.

Konsertserien er kalt opp etter Phôenix. Fuglen Phôenix brant opp, men gjenoppsto fra sin egen aske. Som musikere ønsker vi også å gjenskape og fornye oss selv gjennom uvanlige musikermøter. En stor del av musikken vil bli påvirket av den unike akustikken i rommet. Et rom som både gir uante muligheter med 20 sekunders etterklang. Emanuel Vigelands Mausoleum er besatt med fresker og statuer som kretser rundt temaer som fornyelse, forplantning, himmel og helvete. Phôenix er et symbol for alt dette. Og alle som går inn gjennom den lave døren i Emanuel Vigelands Mausoleum, må bøye seg for ham. Urnen hans er nemlig plassert over døren – men hans livsverk lever fortsatt.

På den første konserten hører du operasangeren Eira Huse i møte med gitarist Audun Aschim Steffensen, perkusjonist Michaela Antalovà og laptopmusiker og gitarist Mike McCormick.

Se trailer fra en tidligere konsert og mer info her: www.facebook.com/events/347…

Legg til ekstern kalender…