WINDMILLS AND GIANTS // FROM SCRATCH - Nybrygga psykedelisk Garage-Rock, Folk-Rock og Americana!

Det sparker frisk ung bris og lukter nybrygga Garage-Rocka Prog-Psychedelia fra de oppsiktsvekkende rockedronningene i From Scratch , samt Indie-Americana med stort lydbilde og Folk-Rock fra de gilde herrer i Windmills and Giants når de sammen har konsert på Gamla Konsert & Scene Fredag 3 Mai:

FROM SCRATCH
har laget sin helt egen type rock, bestående av uventede vendinger i melodi, blandet med grungy gitarriff. I bakgrunnen av dette flyter lyder av synth som et lim over det hele.

De har spilt på flere velkjente arrangementer som Haugenfestivalen og Trænafestivalen. I 2017 kom de med EP-en Maybe ‘We Should Go to Therapy’. I fjor kom de med tre singler; ‘Type’, ‘Undressing’ og ‘Real Horrorshow’.For From Scratch er det viktig at det ligger et budskap i alle tekstene, og de mener dette er minst like viktig som melodien.

Det kan lett bli et billig stigmatiserende poeng av å fremheve enkelte band og sjangere pga kjønn, men ikke desto mindre gleder vi oss over å både se og høre noe så unikt i norsk rockesammenheng som From Scratch. Deres originale stil, låter og ekkodrypp av 60-tallets medsøstre innen psychedelia og garage-rock vil denne konsertkvelden bli en musikkopplevelse man sent vil glemme.

Spotify Facebook
“Instagram”: www.instagram.com/bandfroms…

WINDMILLS AND GIANTS
er et Oslo-band som spiller en ambisiøs kombinasjon av Folk, Rock og Americana. Bandet tar inspirasjon fra amerikanske artister som Jason Isbell and the 400 Unit, Iron & Wine, og Brian Fallon, samt norske artister som Minor Majority og Kings of Convenience.

Ved å blande tradisjonell Nashville-instrumentering og moderne låtskriving, skaper Windmills and Giants et lydbilde som føles tidløst, men samtidig unikt og forfriskende.

Bandet ble stiftet av Lars Nilsson og Thomas Solvang i 2016 og gav allerede i 2017 ut sitt første album ‘Teen Angst for Twenty-Somethings’. Et album inspirert av tradisjonell amerikansk folkemusikk, men med tekster og budskap tydelig preget av moderne tid. Etter mange konserter rundt om i landet og noen uker i studio gav duoen, i desember 2018, ut sitt andre album ‘Somehow, the Ship Remained Floating’. Dette ble det naturlige steget videre i retning av et mer bandbasert lydbilde, og resultatet av et ønske om å gi deres, til tider minimalistiske låter et mer komplekst og spennende uttrykk.

Spotify
Facebook
Instagram

Legg til ekstern kalender…